La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) té previst aconseguir, durant els mesos d’abril i maig de 2018, fins a un total de díhuit Guinness World Records que serviran per a donar a conèixer al món la vitalitat del moviment musical a les comarques valencianes.
Este ambiciós objectiu s’emmarca en els actes de celebració de l 50 aniversari de la FSMCV que se celebra este any i que arrancarà amb el gruix de les actuacions este proper cap de setmana.
Així, el primer dels actes per a aconseguir aquest repte se celebrarà el pròxim dissabte 21 d’abril en la Plaça de Bous de Castelló a les 20.00 hores. En aquest esdeveniment es retrà homenatge a les Escoles de Música i a la Diputació de Castelló. A les primeres per conformar un model educatiu, social i cultural únic en el món i per ser un suport imprescindible per a les Societats Musicals; i la Diputació per haver donat suport incondicional a les Societats Musicals al llarg d´este mig segle de vida.
Homenatge a les Escoles de Músiques
Per a retre este merescut homenatge a les Escoles de Musica, la Plaça de Bous de Castelló reunirà a més de 6.000 alumnes de entre 10 i 16 anys provinents d’Escoles de Música de Castelló, València i Alacant. Per a ells s’ha preparat un espectacle lúdic-festiu a càrrec de Xarxa Teatre, que a través d’efectes sonors i visuals, escenificarà contes populars, narracions i rondalles típiques de la Comunitat Valenciana, en una obra que porta per títol “El Guerrer de la Valltorta”.
La composició musical d’aquesta representació teatral ha sigut creada per a l’ocasió pel director i compositor Pere Vicalet i sota la seua batuta, els alumnes interpretaran l’obra amb instruments musicals tradicionals. La proposta inclou també l’ús de dispositius electrònics com telèfons mòbils i tablets, per part dels alumnes, a través del sistema Soundcool, desenvolupat per la Universitat Politècnica de València en col·laboració amb la FSMCV.
Rècords Guiness amb sabor familiar
En esta cita es batran els dos primers Rècrods Guiness previstos i que serviran per a mostrar el caràcter generacional de les societats musicals valencines, posant així de manifest que la Comunitat compta amb més famílies de músics que qualsevol altre lloc del món.
En aquest sentit, un dels rècords a batre és el de formar el major grup de músics on tots els seus membres siguen familia troncal, és a dir, que descendixquen d’un mateix avantpassat comú i que, a més, ha d’estar present i ser músic. El rècord s’aconseguirà amb una família valenciana que compta amb 16 músics.
El segon rècord previst el d’aconseguir reunir el major grup de músics amb connexió familiar entre els membres, que en este cas hauran de tenir algun grau de parentiu per consanguinitat o afinitat. En aquest cas, està previst aconseguir el Guinness amb 35 participants procedents d’una mateixa família.
Cal destacar que aquestes famílies han sigut seleccionades entre totes les que pertanyen a les societats musicals de la Comunitat Valenciana i que es van presentar com a candidates per a tractar d’aconseguir aquestos reptes. Per això, a l’acte assistiran un jutge emèrit i un notari que seran els responsables de certificar la validesa dels documents presentats pels familiars que participaran i de constatar la consecució d’aquests dos Guinness.