La Societat Filarmònica Alteanense ha publicat les bases del seu prestigiós Certamen Internacional de Música Vila d’Altea, quen enguany compleix 45 edicions al llarg de les quals s’ha guanyat el reconeixement nacional i internacional.
El lema escollit per a aquesta edició del certamen és “Una Dona del Poble”, amb el qual es pretén promoure la igualtat de gènere, a més de posar en valor la figura de Carmelina Sánchez Cutillas com un model de lluita per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.
La comissió organitzadora seleccionarà per a la participació en el certamen un màxim de 3 bandes de música simfònica en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran l’1 de desembre al Palau Altea Centre d’Arts.
El premi per a la millor de les bandes seleccionades serà de 6.000 euros i el trofeu “Societat Filharmònica Alteanense”. Les altres dues formacions rebran 3.000 euros per la seua participació. A més, el jurat podrà atorgar un premi especial al millor solista, que rebrà un diploma acreditatiu. El termini d’inscripció començarà l’1 de juny de 2018, i finalitzarà el 29 de juny de 2018.
El president de la SFA, Juan Tomás Laviós, ha explicat que la Societat ha aconseguit donar continuïtat a aquest emblemàtic projecte: “Després d’una etapa difícil hem aconseguit una estabilitat i promoure una activitat cultural que dinamitza i potencia la imatge d’Altea com a poble compromès amb la cultura musical“. A més, Laviós ha destacat que “amb la celebració d’aquesta edició del certamen es consoliden les bases d’aquest ambiciós projecte2, al mateix temps que ha agraït el suport de totes les entitats col·laboradores.
Per la seua banda, el regidor de Cultura d’Altea, Diego Zaragozí, s’ha mostrat molt il·lusionat amb aquesta nova edició del CIM “Vila d’Altea”, i ha afirmat que “des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea seguirem apostant per la cultura musical tan arrelada en el nostre entorn”.
Esta una nova edició arriba després que per l’escenari de la localitat hagen passat fins a 189 bandes de música procedents de quatre continents, més de 17.900 músics, 134.000 espectadors, 610 obres i 102.000 euros en premis, des del seu inici.
En esta ocasió les formacions participants hauran d’interpretar dues obres: una de lliure elecció, preferiblement composta per a banda de música; i com a peça obligada el “Remembrance”m del compositor de Benigànim Carlos Pellicer.