La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha celebrat a a Llosa de Ranes la seua primera Assemblea General de 2018, en la que s’ha fet un balanç de la gestió econòmica de 2017. En aquest sentit, les Societats Musicals han ratificat la labor de la FSMCV i totes les votacions han sigut aprovades amb més del 90% de vots a favor.
El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez s’ha mostrat “molt satisfet” amb el resultat de la cita, i ha afirmat que “açò ens dóna força per a continuar lluitant en un any molt important per a nosaltres en el qual estem a punt de ser declarats BIC i en el qual celebrarem el 50º aniversari de la FSMCV”.
Entre les propostes aprovades destaca la modificació dels estatuts per a permetre que entre les finalitats de la FSMCV estiga també la de negociar amb els sindicats un conveni col·lectiu per a les escoles de música. Aquest punt, que ha generat un interessant debat en l’Assemblea, permetrà, en paraules de Luis Vidal, “plantejar les nostres reivindicacions i necessitats en fòrums en els quals fins ara no teníem presència”.
Durant l’Assemblea també es van recordar les tres principals fites aconseguides en 2017: D’una banda, el gran suport institucional mostrat a les Societats Musicals i que va culminar amb el lliurament dels Premis Euterpe el Dia de Santa Cecilia per part del President de la Generalitat, Ximo Puig; d’altra banda, haver aconseguit el finançament més alt fins al moment per part dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2018.; i finalment, la campanya d’intercanvis de 2017, que va resultar serla la més gran celebrada fins al moment i en la qual van participar Federacions de Cors, de Dolçainers i Tabaleters i Folklore de la Comunitat Valenciana.
Aprovació de la nova declaració institucional
Un altre dels temes clau en aquesta Assemblea General celebrada a La Llosa de Ranes ha sigut l’aprovació per part de totes les Societats Musicals de la nova declaració institucional de la FSMCV.
Esta declaració estableix la intenció de la FSMCV d’integrar, representar i coordinar el moviment associatiu musical de la Comunitat Valenciana, així com els seus objectius i filosofia d’actuació que serà conforme a valors democràtics. Entre aquests, destaquen el respecte a les lleis i normatives, el dret a la cultura i a l’educació i, particularment, a una educació en valors que fomente l’autonomia personal, la convivència, els drets humans, la justícia i la pau.
A més, la defensa de la igualtat de gènere i de la igualtat de les persones sense distinció de raça, religió, condició social o procedència, la proximitat i la transparència amb i per a la societat que ens envolta, el foment de la participació de les persones en la societat a través de la música, la cultura i les relacions humanes, la solidaritat i la cooperació internacional, la tolerància i la multiculturalitat, la defensa de l’estat de benestar i dels drets de propietat intel·lectual establits per les lleis.