L´Ateneu Musical i d´Ensenyament Banda Primitiva de Llíria, considerada com la banda civil més antiga de l´Estat i sense dubte una de les més prestigioses de tot el món, continua demostrat dia a dia que és una de les formacions de més qualitat del moment. Així ho va tornar a fer el passat cap de setmana, quan va sumar un altre títol internacional al seu llarg palmarès. En este cas va ser a Altea on “El Clarín” es va endur un merescut primer premi en una de les cites més importants de la Comunitat i que se celebra a esta localitat de la Marina Baixa des de fa 44 anys.
Els de Llíria, sota la batuta de Javier Eguíndanos Morató van aconseguir una puntuació de 565 punts, un total que els confirmava no solament com als vencedors absoluts d´esta cita de caràcter internacinoal, sinó que els valía un merescut Primer Premi i Menció d´Honor que anava acompanyat del trofeu de la Filarmònica Alteanense.
El jurat, format per figures de pes en el panorama internacional com Franco Cesarini, José Suñer Oriola y Karl Geroldinger, van valorar el saber fer de la Primitiva a sobre dels escenaris, en un certamen en el qual van compartir protagonisme amb l´Associació Musical de Benicarló i la Unión Musical de Valladares.
De fet, la banda castellonenca de Benicarló va ser la primera formació de la província en participar en esta cita, d´on va eixir amb una puntuació de 513 punts que li van merèixer un Primer Premi amb la direcció de Pablo Anglés. A més, el músic de la banda de Benicarló, Rubén de la Rosa, va rebre el premi que el confirmava com a millor solista d´esta edició.
La tercera formació en participar va ser la gallega Unión Musical de Valladares, que sota la batuta de José Iglesias, va aconseguir una valoració de 513 punts que li van valdre un merescut Primer Premi.
A l´actuació d´estes tres bandes, que van interpretar el “400” d´Andreu Valero-Castells com a obra obligada, es va sumar la de l´amfitriona, la Societat Filharmònica Alteanense, que va posar el punt i final a una cita que s´ha consolidat com a una de les més prestigioses del calendari i que ja treballa en l´edició de 2018, que serà la número 45 de la seua història.
Per això, el que ja s´ha donat a conèixer és el nom del compositor que firmarà l´obra obligada de 2018, que serà un encàrrec al compositor valencià Òscar Pellicer. El jove passarà així a formar part de la història d´una cita que en els últims anys ha comptat amb obres compositors de la talla de José Suñer Oriola, Luis Serrano Alarcón, Ferrer Ferran, José Rafael Pascual-Vilaplana o Ramon Garcia i Soler.