La FSMCV està disposada a apostar fort per la creació d´orquestres de corda i formacions basades en estos tipus d´instruments dins de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, que tenen en les seues bandes de música, el gros de la seua oferta musical.
D´iniciatives al respecte ja n´hi ha algunes que s´han posat en marxa, com la celebració del Certamen d´Orquestres, que en 2018 arribarà a la seua segona edició, però enguany la Federació ha organitzat un acte per a escenificar la força d´estos grups musicals i el seu suport a estes formacions.
La cita tindrà lloc el proper 25 de novembre a Llíria, en un jornada que arrancarà amb un concert i en la qual posteriorment es farà entrega de 400 instruments, entre violins, violes i violoncels, que aniran a parar als alumnes de les escoles de música.
L’actuació anirà a càrrec de les orquestres simfòniques de la Banda Primitiva i del Conservatori de Llíria, i culminarà amb la interpretació de senzilles peces musicals a càrrec dels alumnes de les Societats Musicals assistents, tots ells dirigits per Vicent Balaguer.
En acabar, els participants estan convidats a tastar un plat típic llirià, com és l’arròs amb bledes, a la coberta adjacent al pavelló; i també podran gaudir de l’actuació de la banda Sedajazz, dins de la programació del Festival de Jazz de Llíria que se celebra la mateixa setmana.
En funció dels alumnes que aporte a l’esdeveniment, a cada Societat Musical se li farà entrega d’un certificat i podrà arreplegar a Consolat de Mar (Benaguasil) els instruments que li pertoquen. L’estimació és de més o menys un instrument per cada dos alumnes presents, mentre que a les societats que aporten més de vint alumnes se´ls adjudicarà un lot de 10 instruments.
Rècord Guinness
Es tracta d’un acte que de segur serà emocionant, multitudinari i que permetrà afirmarà la potència del moviment musical valencià. De fet, s´aprofitarà esta ocasió per a tractar de batre el rècord Guinness, establert en un aplec de 800 violinistes, motiu pel qual des de l´organització ha animat a tots els músics a participar en aquest acte.
La cita està organitzada per l´Ajuntament de Llíria, la pròpia FSMCV, la Conselleria d´Educiació i Cultura, la Diputació de València, i l´Institut Confuci de la Universitat de València. A més, compta amb el patrocini de Consolat de Mar i Huadong, fàbrica d’instruments musicals de la Xina.