Les Escoles de Música de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana podran comptar, en 2018, amb un total d’ajudes provinents de la Conselleria d’Educació que seran de fins a un milió d’euros més respecte a este any 2017. Eixa és la principal conclusió d’una reunió mantinguda entre els responsables de la pròpia Federació i membres de la Conselleria, en la qual va quedar clar que el pressupost previst per a estos centres suposa un augment del 16 per cent respecte a l’actual exercici.
De moment, a falta que es confirmen estes ajudes, la junta directiva de la FSMCV té previst estudiar en els pròxims dies els pressupostos de la Generalitat i les diferents dotacions assignades amb la finalitat d’estudiar una possible presentació de sol·licitud d’esmenes als grups parlamentaris.
D’altra banda, des de la Conselleria es van comprometre a facilitar les dades agrupades de les convocatòries d’ajudes per al finançament del professorat de les Escoles de Música, una reivindicació de la FSMCV des que aquestes van passar a dependre de la Conselleria de Governació.
En la trobada, en la qual van participar el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, i el vicepresident 1r de la FSMCV, Remigi Morant; i el Secretari Autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, i la directora general de Formació Professional i ensenyaments de règim especial, Marina Sánchez, per part de la Conselleria, es van abordar altres temes que afecten al funcionament de les Escoles de Música, que estan actualment en un procés de renovació.
Així, entre els les qüestions abordades, destaca la disposició de la Conselleria a revisar la modificació de la Llei Valenciana de la Música, que parla dels ensenyaments mínims en les Escoles de Música, per tal que arreplegue els plantejament pedagògic d’aquests centres.
La junta directiva de la FSMCV estudiarà en els pròxims dies els pressupostos de la Generalitat i les diferents dotacions assignades amb la finalitat d’estudiar una possible presentació de sol·licitud d’esmenes als grups parlamentaris.
D’altra banda, la Conselleria es va mostrar també favorable a estudiar, junt a la FSMCV, un pla global de formació per al professorat de les d’estes escoles, que incloga una línia específica de formació.
El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, va afirmar que la trobada amb el Secretari Autonòmic d’Educació va ser “molt satisgactòria”, i va destacar la “predisposició a avançar en preocupacions històriques que seran molt beneficioses tant per a les Escoles de Música com per a les Societats Musicals”.
En la reunió, la Conselleria es va comprometre també a compartir la proposta del mapa escolar d’ensenyaments de música a la Comunitat Valenciana, quan dispose de conclusions sobre l’estudi que s’està realitzant sobre aquest tema.
Col·laboració entre la FSMCV i la Fundació Berklee València
La FSMCV va aprofitar la reunió per a informar al Secretari Autonòmic de la col·laboració que actualment desenvolupa amb la Fundació Berklee València i la disposició d’ambdues entitats a enformtir els seus llaços. En este sentit, la setmana passada Pedro Rodríguez i Remigi Morant es van reunir amb la Dra. Krystal Prevalga Banfield, degana del programa Berklee City Music, per a estudiar pròxims projectes i es va manifestar el desig de les dues parts per implantar conjuntament el programa que desenvolupen de manera gratuïta en les Escoles de Música valencianes. En concret, la petició de la FSMCV a Miguel Soler ha sigut que s’acceleren els tràmits perquè Berklee puga renovar a partir de 2022 la seua presència en l’entramat musical valencià.