Per primera vegada en la seua llarga història de més de 140 anys, l’Agrupació Musical de Massarrojos té el plaer d’oferir al poble un concert fora del nucli urbà i del local que acull habitualment la seua activitat.
Així les coses, vista des de la sensibilitat per la cultura i l’estima per Massarrojos, semblava natural que tard o d’hora es produira aqueixa conjunció entre dos dels elements més emblemàtics del patrimoni del nostre poble: el Gran Riurau del Mas del Fondo i l’Agrupació Musical de Massarrojos.
El primer, enclavat en un paratge preciós, és la icona i símbol del nostre secà, el testimoni més impressionant i monumental de la importància que va tindre la vinya i l’elaboració de la pansa en terres valencianes; la segona és, sens dubte, l’orgull i la millor ambaixadora de Massarrojos, l’associació més antiga, vigorosa i cohesionadora que tenim.
Tot i això, cal aclarir que l’ocasió propícia perquè la Banda toque al Riurau és la celebració de la campanya “Retrobem la nostra música”, creada per promocionar la música valenciana i els compositors valencians. La qual cosa farà possible escoltar obres tan emotivament nostres (i mai millor dit) com “Una nit d’albaes” o “L’entrà de la murta” (inspirades i compostes a Massarrojos pel mestre Giner) o “La canción del olvido”, vinculada al Riurau per alguns elements arquitectònics incorporats amb posterioritat a la seua construcció i que havien format part del desaparegut Teatro Lírico de València, on va ser estrenada la famosa obra del mestre Serrano.
Finalment, perquè no falte de res i la jornada assolisca el caràcter èpic que mereix, l’inigualable i carismàtic cantautor valencià Lluís El Sifoner tancarà el concert amb la interpretació del mític tema: “Mare, que el riurau es crema”.
Ara només queda desitjar que gaudiu de la música, la natura, el paisatge i el patrimoni; del contingut, el continent i la conjunció… I que guardeu en la memòria aquesta bonica i històrica fita en la vida de Massarrojos.