Josu de Solaun presenta en el Teatre Real ‘Digressions’, el seu nou disc amb obres de Schumann i Brahms

25-2-2021 09:00h


En el cd interpreta tres obres: Davidsbündlertänze, Op 6 de Robert Schumann, Drei Intermezzi, Op. 117 i Sechs Klavierstücke, Op. 118 de Johannes Brahms.Josu de Solaun ha presentat el seu nou disc Digressions en el Teatre Real de Madrid al costat del crític Arturo Reverter en un acte que ha obert el director artístic de l'auditori, Joan Matabosch. El pianista aborda en el treball, editat pel prestigiós segell IBS Classical, tres obres: Davidsbündlertänze, Op 6 de Robert Schumann, Drei Intermezzi, Op. 117 i Sechs Klavierstücke, Op. 118 de Johannes Brahms. 


Matabosch, després d'una breu introducció, ha donat pas a Reverter que ha exposat que Schumann i Brahms són “dos noms units per la història, per afinitats personals, per comunions estètiques. No hi ha dubte que el segon es va mirar en l'espill del primer, a qui admirava i amb el qual va mantenir una gran amistat, que es va estendre a la seua esposa Clara, per la qual l'hamburguès se sentia especialment atret”. De Solaun “serveix amb manyaga, tècnica adequada i expressió justa” a les músiques d'aquests compositors en un treball en el qual “podem advertir aqueixes concomitàncies, fins i tot apreciant els diferents estils i personalitats”.


Context històric i biogràfic


El músic i poeta càntabre Luciano González Sarmiento desenvolupa en el llibret del treball discogràfic el context històric i biogràfic en el qual s'emmarquen les obres dels compositors i destaca “la intel·ligent i magistral interpretació del pianista”, que brinda “dos models significatius del temps romàntic: Davidsbündlertänze (1837) de Schumann (1819-1856), punt àlgid del primer romanticisme, primaveral i revolucionari, i dues obres de Brahms (1833-1897), protagonista del romanticisme tardorenc, heterodox i conflictiu...”


Guanyador del Premi ICMA 2021


El disc estarà disponible en el mercat nacional i internacional, així com en plataformes digitals, a principis d'abril. És el cinquè treball del pianista després de la trilogia Enescu: Obres completes per a piano sol, Stravinski, I. Suite del conte del soldat / Octet / Els Noces, amb diversos artistes; i dos al costat de la violinista alemanya Franziska Pietsch: Sonates per a violí de Xostakóvitx & Strauss i Fantasque, àlbum amb el qual van guanyar recentment en els prestigiosos Premis Internacionals de Música Clàssica 2021 (ICMA en les seues sigles en anglès) en la categoria de Música de Cambra i en el qual interpreten sonates per a violí i piano dels compositors francesos Gabriel Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel i Francis Poulenc. El cd va ser distingit per un jurat compost per membres d'algunes de les més rellevants publicacions especialitzades europees.


Dedicatòria


El pianista dedica Digressions a la memòria del seu pare, Josu de Solaun Bilbao (1936-2020), mort al novembre, “per tot el que em va ensenyar, i continua ensenyant. Per tot el que em va voler i continua volent. Per creure en mi sempre, fins i tot en els moments més difícils; aquests, els que compten. Aita, estàs en mi sempre, fins al final. Descansa en pau”.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción