L’Orquestra de València dedica el seu concert d’abonament a la compositora Claudia Montero

24-2-2021 17:00h


 Interpretarà la seua obra “Ausencias” per a orquestra de cordes.El Palau de la Música i l’Orquestra de València dedicaran este divendres, 26 de febrer, el concert d’abonament a Claudia Montero, que va faltar recentment i que estava iniciant esta temporada la seua residència com a compositora a l’auditori valencià. D’esta manera, la formació simfònica valenciana pujarà a l’escenari de l’Auditori de Les Arts, a les 19.00 hores, per a interpretar un programa dirigit per Ramón Tebar, en el qual s’escoltaran obres de la mateixa Montero, així com unes altres de Robert Schumann i de Franz Schubert.  


La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat respecte a Claudia Montero que “sempre ens havia transmès la seua il·lusió per a dur a terme la seua residència, amb el desig de poder treballar, colze a colze, amb el professorat de l’Orquestra de València, i amb huit joves creadors que prèviament seleccionaria”. És per això que “volíem que fora l’Orquestra i el mestre Ramón Tebar, que tan bé la coneixia i que l’havia seleccionada per a esta residència, qui dedicaren hui este concert a la seua memòria”. En este sentit, Ramón Tebar ha volgut enaltir la figura de Montero, i respecte a la seua residència ha afirmat que “sempre m’ha interessat tota mena de música, tota classe de llenguatges sonors, i per tant ella havia de ser una de les protagonistes d’este projecte”.  


El concert començarà amb la sentida obra “Ausencias” per a orquestra de cordes. Es tracta d’una composició descriptiva, emotiva i de gran sensibilitat que va compondre Montero i que pertany al seu àlbum de títol anàleg. El públic assistent també podrà escoltar el romàntic Concert per a violí en re menor del compositor alemany Robert Schumann, que serà interpretat pel concertista Frank Peter Zimmermann i conclourà el programa amb la Simfonia núm. 4 “Tràgica” de Franz Schubert. Respecte a este concert, el director del Palau, Vicent Ros, ha manifestat que “volíem dedicar a Claudia Montero un programa amb la seua música i grans obres del gran repertori, així com la presència d’un solista internacional”. “La nostra compositora resident”, ha continuat Ros, “havia pres el relleu de Francisco Coll, i seua la residència estava plena d’idees i d’una il·lusió vertaderament contagiosa”.  


Així mateix, Tello ha anunciat que el pròxim 5 de març, en el concert de l’OV amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la seua figura “tornarà a ser recordada amb la interpretació de “Rincones de Buenos Aires”, una altra composició representativa d’una dona creadora, lluitadora i d’una gran personalitat que estenia a la seua vida personal i a les seues partitures”.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción