Alexander Liebreich serà el nou director titular de l’Orquestra de València

12-2-2021 09:00h


Ramón Tebar continuarà vinculat com a director principal associat.El director alemany Alexander Liebreich serà el director titular designat de l'Orquestra de València a partir de la temporada 2021/22, i titular i artístic les següents quatre temporades. Segons la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, el director alemany "era la nostra millor opció per a la pròxima titularitat, tant per la seua qualitat, currículum, prestigi internacional i per haver obtingut les màximes valoracions del professorat de l'Orquestra de València”.


Així mateix, l'actual director titular i artístic Ramón Tebar, seguirà al capdavant de l'Orquestra de València fins al final de la present temporada, moment en el qual continuarà vinculat com a director principal associat de la formació simfònica valenciana. Tebar va debutar en 2016 amb l'orquestra, sent nomenat director artístic i titular a l'any següent.


“El mestre Tebar”, ha manifestat Tello, “em va fer saber fa temps de la dificultat que suposava compaginar administrativament el seu treball com a titular de l'Orquestra, i la seua important i densa agenda de concerts internacional, que s'ha vist agreujada per les repercussions de la pandèmia”. Per això, i davant la finalització de la seua titularitat “hem treballat per a buscar un director titular de gran qualitat i reconeixement internacional com és Alexander Liebreich, i acordem que Ramón Tebar seguisca vinculat a l'Orquestra com a director principal associat, propiciant una transició el més positiva possible”. En este sentit, Vicent Ros ha afegit que “la programació de cada temporada es dissenya a dos anys vista”, per això, “ja que Liebreich no ha participat en el pròxim curs, serà director titular designat amb labors d'assessorament artístic a la direcció, i prendrà la plena titularitat i artística en les següents quatre temporades”.


Alexander Liebreich ha expressat sentir-se “profundament honrat pel compromís de la ciutat de València, i la confiança de la direcció i dels excel·lents músics de l'Orquestra de València, en haver-me oferit el càrrec de director titular i artístic”. Respecte a la formació simfònica valenciana, ha afegit que “l'extensa i única trajectòria de l’Orquestra de València, que compta amb la col·laboració d'alguns dels millors directors, com Sergiu Celibidache, Zubin Mehta, Riccardo Chailly, Valery Gergiev i Rafael Frühbeck de Burgos, o solistes com Mstislav Rostropowitch, Maria João Pires, Gidon Kremer, José Iturbi, Montserrat Caballé i Waltraud Meier, ha suposat una gran fita en l'àmbit de la música clàssica en esta gran ciutat de València”.


Finalment, el director alemany ha desitjat que “els futurs reptes per a mi i per als músics, busquen la més alta qualitat en fer música junts i crear concerts extraordinaris".


Liebreich ha dirigit en diverses ocasions a l'Orquestra de València, amb gran èxit de públic i crítica. El pròxim 30 d'abril té previst dirigir a la formació simfònica valenciana a La Llotja, amb el pianista Tomoaki Yoshida, dirigint obres de Manuel Palau, Vierne i Franck. Per a director del Palau, la titularitat de Liebreich “obrirà nous plantejaments i perspectives artístiques, que incrementaran l'excel·lència en la qual estem treballant per a l'Orquestra de València".


La col·laboració, doncs, del mestre Tebar continuarà amb l'Orquestra en les pròximes dos temporades. “És un plaer per a mi” afirma Tebar “continuar vinculat amb l'Orquestra de València a partir de la pròxima temporada com a director principal associat”, qui afig també que “el càrrec com a director artístic i titular requereix molt de temps de mi en funcions administratives. És sabut que la pandèmia ha alterat les agendes de tots els artistes com mai abans, en el meu cas fins a un 70% de cancel·lacions a Europa, Amèrica i Àsia només durant la temporada passada, i tots els concerts i funcions s'estan posposant”. “Això” afig Ramón Tebar “fa que necessite disposar del temps més gran possible per a recuperar estes dates del que sembla ja que seran almenys dos temporades de cancel·lacions. “Molt del temps requerit en el meu treball ací a València”, ha continuat Tebar, “entra en conflicte amb la meua agenda de concerts i òpera, per la qual cosa hem decidit conjuntament fer este pas i continuar col·laborant d'una forma diferent”. En este sentit, el director valencià ha incidit en què “això, al costat de la meua situació personal actual, requereix trobar tot el temps addicional possible per a complir amb els meus compromisos professionals i personals, alguna cosa que d'una altra manera em seria impossible.”


D'esta manera, el director valencià, de prestigiosa carrera musical a tot el món, seguirà com a titular fins al final d'esta temporada, complint d'aquesta manera amb el seu compromís contractual, quan a partir de l'1 de setembre de 2021 passarà a ser director principal associat de la formació valenciana fins a la temporada 2022/2023. “Vull agrair a Gloria Tello per voler mantindre'm amb esta vinculació musical a l'Orquestra de València, he sentit el seu suport des del principi, i sap que em continua tenint a la seua total disposició”, ha conclòs Ramón Tebar.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción