Les Arts estrena ‘L’isola disabitata’, de Manuel García

12-2-2021 08:49h


Emilio Sagi dirigeix la posada en escena d’aquesta òpera de cambra amb acompanyament de piano que protagonitzen els artistes del Centre de Perfeccionament.Els artistes del Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts estrenen aquest pròxim dissabte, 13 de febrer, ‘L’isola disabitata’, de Manuel García, en el Teatre Martín i Soler. Aquesta obra suposa una nova aposta per l’obertura a nous autors, a més d’una oportunitat excel·lent per als intèrprets del Centre de Perfeccionament.  


Manuel García, segons el director artístic Iglesias Noriega, és una figura fascinant de la vida cultural del segle XIX. El sevillà va ser cantant, compositor, actor, empresari, mestre de cant i fundador d’una dinastia musical que ha omplit pàgines en la història de la lírica. “Amic personal de Gioachino Rossini i primer intèrpret dels seus títols més importants; pare de dues dives llegendàries com les cantants María Malibrán i Pauline Viardot-García, i també progenitor de Manuel Patricio Rodríguez García, el mestre de cant més influent dels segles XIX i XX, tant la seua figura com la seua obra mereixen ser objecte d’estudi i reconeixement”, ha explicat.  


Per a fer-ho, les Arts programa ‘L’isola disabitata’, una òpera de cambra —amb llibret del poeta Pietro Metastasio— concebuda per a quatre cantants i acompanyament pianístic que García va compondre en 1831, un any abans de morir, i que, gràcies a Emilio Sagi, ha tornat al repertori dels teatres espanyols.  


El director d’escena, Emilio Sagi, natural d’Oviedo, dirigeix aquest muntatge del Teatre Arriaga de Bilbao en coproducció amb el Teatre de la Maestranza de Sevilla, amb escenografia de Daniel Bianco, vestuari de Pepa Ojanguren i il·luminació d’Albert Faura.  


Els artistes del Centre de Perfeccionament de les Arts conformen l’equip artístic de la producció. Amb el pianista Carlos Sanchis en l’acompanyament musical, Larisa Stefan (Costanza), Evgeniya Khomutova (Silvia), Jorge Franco (Gernando), Oleh Lebedyev i Max Hochmuth (Enrico) interpreten aquesta òpera d’un sol acte i d’1 hora i 30 minuts de duració.  


A més de l’estrena d’aquest dissabte, 13 de febrer, les Arts ha programat dues funcions més de ‘L’isola disabitata’ els dies 19 i 21, així com dues representacions (16 i 24) reservades per al Programa Didàctic. Les localitats per a aquest espectacle tenen un preu únic de 35 euros.  


Castelló i Alcoi  


Les Arts continuarà aquesta temporada amb accions que permeten exportar la seua programació més enllà de l’edifici dissenyat per Santiago Calatrava dins de la vocació autonòmica de l’actual projecte artístic.  


Per segon any consecutiu, els artistes del Centre de Perfeccionament i l’equip tècnic del teatre viatjaran a Castelló per a oferir un espectacle operístic. El pròxim 4 de març, el Teatre Principal acollirà una representació de ‘L’isola disabitata’, amb la qual es busca ampliar la presència de les Arts en la capital de la Plana juntament amb accions ja consolidades com els recitals del Centre de Perfeccionament en el Museu de Belles Arts i els concerts de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en l’Auditori.  


Així mateix, el Calderón d’Alcoi es convertirà el pròxim 7 març en el primer teatre de la província d’Alacant que albergue una representació d’un muntatge de les Arts. La localitat alacantina, capital cultural valenciana de 2021, tancarà el cicle de funcions d’aquesta òpera de Manuel García.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción