10 orquestres oferiran la seua música als municipis valencians des de diumenge fins al mes de març

11-12-2020 14:00h


Dins del III Cicle de concerts Bankia d’Orquestres organitzat per Bankia, amb la col·laboració de la FSMCV i l’Institut Valencià de Cultura.Els concerts, que arrancaran aquest diumenge a Sant Joan d’Alacant de la mà de la Societat Musical ‘La Paz’, s’allargaran fins al 27 de març en diferents municipis de les tres províncies, i estaran a càrrec de les orquestres seleccionades en les tres edicions del ‘Concurs d’Orquestres Bankia’, les quals reben una ajuda econòmica de 1.500 euros per l’organització del concert.


“El moviment orquestral a la Comunitat Valenciana, d’una importància vital per al col·lectiu de les societats musicals, ha estat especialment vulnerable enfront de la pandèmia del coronavirus. Mitjançant el suport d’aquest cicle de concerts podrem divulgar, conéixer i gaudir de la qualitat musical de les les nostres orquestres malgrat les adversitats”, ha comentat la presidenta de la FSMCV, Daniela González.


En la mateixa línia, el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha posat l’accent en “la importància de recolzar en un any tan complex com aquest a un moviment associatiu tan important per a la Comunitat Valenciana i la seua vertebració, i que en Bankia considerem prioritari pels valors que transmet”. Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, ha explicat que “amb aquest tercer cicle reiterem la nostra aposta i el nostre suport a les formacions orquestrals de les nostres societats musicals en un any molt complex per a tot el sector de la cultura”.


“Des de l’Institut Valencià de Cultura volem fer costat als nostres músics des de tots els fronts, de manera continuada però més especialment en èpoques complicades com aquesta, mitjançant els diferents projectes i plans que estem duent a terme. Aquesta sinergia amb Bankia i la FSMCV ens permet fer-ho també amb les orquestres, que són una part fonamental del nostre sector musical”, ha apuntat Landete.


Deu concerts de gran qualitat


El cicle serà inaugurat per la Societat Musical ‘La Paz’ de Sant Joan d’Alacant en un concert que se celebrarà aquest diumenge 12 de desembre a la Casa de Cultura de Sant Joan d’Alacant a les 20.00 hores. Li seguiran, la Unió Musical d’Alaquàs i la Societat Musical l’Artesana amb sengles concerts en Alaquás i Catarroja els pròxims 19 i 20 de desembre. Tancaran l’any les orquestres de la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol (27 de desembre), la Societat Musical d’Alzira (28 de desembre), la Unió Musical De Benaguasil (28 de desembre) i la Unió Musical De Llíria (29 de desembre).


Ja en 2021, el cicle està previst que finalitze amb els concerts de les orquestres de l’Ateneu Musical Schola Cantorum (28 de febrer), l’Ateneu Musical I d’Ensenyament ‘Banda Primitiva’ (6 de març) i la Societat Musical D´Alboraia (27 de març).


En la pàgina web www.bankiaescoltavalencia.es es pot consultar tota la informació relacionada amb els concerts. A través d’aquest ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres’ s’acostarà la cultura musical als municipis de la Comunitat Valenciana, impulsant així la seua promoció cultural i turística i atenent, en tot moment, a les recomanacions sanitàries amb motiu de la pandèmia.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción