La declaració de les societats musicals com Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, més prop

20-11-2020 14:28h


El Ministeri de Cultura inicia els tràmits d’una declaració que reconeix el valor patrimonial del moviment de les societats musicals que vertebren la Comunitat Valenciana.La rellevància cultural, educativa i social que representen les societats musicals de la Comunitat Valenciana té hui nou reconeixement. El Ministeri de Cultura i Esport ha anunciat aquest matí, després de la reunió telemàtica del Consell de Patrimoni Històric, que ha iniciat la tramitació perquè les Societats musicals de la Comunitat Valenciana siguen declarades Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya.


Es consumeix així una intenció que va anunciar el mes de juliol passat el Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, en una reunió amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la Presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Daniela González. Aquesta declaració permet el reconeixement del patrimoni immaterial de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, algunes d’elles centenàries i bicentenàries, que representen més del 50% del conjunt de societats musicals espanyoles.


Per a la presidenta de FSMCV, Daniela González, es tracta de “un gran avanç en el reconeixement i la protecció patrimonial de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, que ja van ser declarades BIC en 2018 i que constitueixen un moviment artístic, social i educatiu, únic en el món”. “En aquest sentit -afegeix la Presidenta- pretenem que aquesta declaració afavorisca la implementació de mesures de salvaguarda que ens permeta continuar protegint i fent costat a les nostres societats musicals, especialment en moments crítics com aquests”.


Entre altres mesures, durant la reunió mantinguda el mes de juliol passat amb el Ministre de Cultura, la Presidenta de la FSMCV va traslladar una sèrie de reivindicacions i necessitats del col·lectiu, com el canvi en la legislació fiscal de les Societats Musicals o Associacions sense ànim de lucre culturals, la reducció en la tributació en l’impost de les Societats Musicals del 25% al 10%, la reducció de l’IVA dels instruments del 21% al 10%, així com una sèrie de canvis en la Llei de l’IRPF/Voluntariat per a aconseguir que les compensacions rebudes per realitzar voluntariat queden exemptes d’incloure’s en l’impost de la renda de les persones físiques.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción