Cultura proposa 54 nominacions per a 18 categories en els Premis de les Arts Escèniques

16-9-2020 09:00h


El lliurament dels guardons serà el 2 de novembre en el Teatre Principal de Castelló de la Plana.La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport organitza els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, mitjançant l'Institut Valencià de Cultura, uns guardons que tenen l'objectiu de reconéixer els i les professionals escènics valencians i donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana.


Els nominats en la categoria de millor espectacle de teatre són 'Acampada', de la companyia Pont Flotant; 'L'electe', de L'Horta Teatre, i 'Ingovernables', d'A Tiro Hecho. Pel que fa a millor espectacle de dansa: 'Atman, el comiat', d'Ananda Dansa i Palau de Les Arts; 'Cos a cos (E-111)', de Fil d'Arena, i 'Vigor Mortis', d'OtraDanza.


Els nominats a millor espectacle per a xiquetes i xiquets 'Lù', de la Cia. Maduixa; 'Nautilus, 20.000 llegu?es de viatge submarí', de La Negra, i 'El misteriós cas de Houdini i l'habitació tancada', de Nacho Diago-Producciones en la Luna. Com a millor espectacle d'arts de carrer han sigut nominats: 'Social Animal', de Titoyaya Dansa; 'Maletes de terra', de Visitants, i 'Los Mañas', de Compañía Lucas Escobedo.


Els nominats a millor espectacle de circ són 'La vaca que riu', de la Companyia Patrícia Pardo; 'El desig d'estar junts', de La Finestra Nou Circ, i 'Save the temazo.org', del Col·lectiu F.R.E.N.E.T.I.C. Les nominades a millor actriu són: Rebeca Valls per 'Dinamarca'; Cristina Fernández Pintado per 'What is love? Baby don't hurt me', i Laura Romero per 'Todo Verde'.


Els nominats a millor actor són: Josep Manel Casany per 'L'electe'; Jordi Ballester per 'El mètode Granholm', i Jorge Valle per 'Hamlet'.


Asun Noales per 'Vigor Mortis'; Paloma Calderón per 'Atman, el comiat', i Irene Ballester per 'Cos a cos (E-111)' han sigut nominades a millor ballarina, mentre que els nominats a millor ballarí són Maynor Chaves per 'Réquiem'; Carlos Fernández per 'Vigor Mortis', i Carlos Peñalver per 'Quan els ocells prenen el vol'.


Els nominats i nominades a millor artista de circ són Marisa Ibáñez per 'Sophie'; Matías Marré per 'Save the temazo', i Marilen Ribot per 'Save the temazo'. A la millor direcció escènica han sigut nominats Carles Alfaro per 'Dinamarca'; Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz i Pau Pons per 'Acampada', i Carles Sanjaime per 'L'electe'.


La nominació a millor direcció coreogràfica ha sigut per a: Rosángeles Valls per 'Atman, el comiat'; Yoshua Cienfuegos per 'Réquiem', i Gustavo Ramírez Sansano per 'Social Animal'. Les nominacions a millor text corresponen a Rodolf Sirera i Josep Lluís Sirera per 'Dinamarca'; Paco Zarzoso per 'La casa de les aranyes', i Marcos Luis Hernando per 'Delírium'.


Competeixen com a millor versió, traducció o adaptació: Jaume Policarpo per 'Hamlet'; Víctor Sánchez Rodríguez per 'What is love? Baby don't hurt me', i Paula Llorens per 'Historia de una maestra'.


Els nominats a la millor composició musical són Joan Cerveró per 'Dinamarca'; Voro García per 'Al·legories', i Pep Llopis per 'Atman, el comiat'.


Pel que fa a la millor il·luminació, són Carles Alfaro per 'Dinamarca'; Juanjo Llorens per 'Vigor Mortis', i Marc Gonzalo per 'Acampada'.


Els nominats i nominades a millor escenografia són Luis Crespo per 'Vigor Mortis'; Anaïs Florín i David Vanderth per 'Ingovernables', i Joan Collado per 'Acampada'.


Finalment, aspiren a guanyar el premi a millor vestuari Pascual Peris per 'Dinamarca'; Carmen Soriano i Yoshua Cienfuegos per 'Réquiem', i Teresa Juan per 'What is love? Baby don't hurt me'.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción