La Unió Musical de Llíria llança un missatge d'esperança en el seu concert a la Plaça de Bous de València

4-8-2020 09:54h


El passat dissabte 1 d'agost se celebrà a la Plaça de Bous de València l'esperat  concert de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria. Un concert que havia despertat una gran expectació entre les societats musicals, músics i amants de la música de banda.Era el primer concert que en l'actual situació de pandèmia se celebrava en un escenari tan gran com és el de la Plaça de Bous de València. L'aforament fou limitat i en poques dies s'esgotaren les entrades disponibles.                        


Els músics i els directius de la Unió Musical de Llíria prepararen tots els detalls d'este concert i de la seua organització amb molt de treball realitzat en una situació i condicions molt difícils, però també amb molta il·lusió i responsabilitat per tal de complir amb rigorositat tot el protocol d'higiene establert per les autoritats sanitàries, ja que per damunt de tot estava la seguretat de músics i públic.               


La Unió Musical, com a organitzadora del concert, també volgué donar-li la màxima difusió amb motiu de la crisi sanitària. Per este motiu s'ha fet un gran esforç amb un gran desplegament  de càmeres i so per tal de gravar i retransmetre el concert en directe a través d'internet usant la tecnologia streaming. Així, el concert es pogué veure en directe a través de la web i del Canal de YouTube de la Unió Musical, així com també de Facebook i Instagram. Esta àmplia difusió féu possible que el concert es poguera veure a nivell internacional, destacant les connexions que hi hagueren des de diversos països d'Àsia i d'Amèrica. Actualment el concert es pot visualitzar al Canal de YouTube de la Unió Musical (www.uniomusicaldelliria.com) Per altra banda es va a confeccionar un vídeo més complet del concert en suport DVD  que es posarà a la venda pròximament amb un preu popular.              


Al concert assistiren les principals autoritats valencianes que volgueren recolzar amb la seua presència la iniciativa que havia tingut la Unió Musical de Llíria: President de les Corts Valencianes, Enric Morera; Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Glòria Calero, President de la Diputació de València, Antoni Gaspar;  Alcalde de Llíria, Manuel Civera; Diputat Provincial de Música i Turisme, Jordi Mayor... També assistiren nombrosos directius de les societats i associacions musicals valencianes.              


Fou en el 2003, ja fa 17 anys, quan la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria actuà per última vegada en l'escenari de la Plaça de Bous durant el Certamen Internacional de Bandes de Música. I des del 2009 que no s'havia tornat a utilitzar este lloc per acollir les bandes que participen en el Certamen. Per tal motiu la Unió Musical de Llíria i la resta de bandes que conformen l'Associació Musical Bunyol-Cullera-Llíria ja havien reivindicat la necessitat de recuperar este espai històric per a les bandes valencianes.              


La Banda Simfònica Unió Musical de Llíria ha tingut l'immens honor de ser la primera banda en tornar a este espai tan estimat i d'encetar amb este concert el nou programa “Excel·lent” que la Diputació de València ha posat en marxa per a ajudar a les societats musicals en estos temps tan difícils.              


Els músics unioners, amb el seu director Pablo Marqués al front, ja començaren a treballar de valent des del passat 20 de maig quan es recuperaren els assajos presencials de la Banda Simfònica.              


En el concert de la Plaça de Bous, la Banda Simfònica formada per una plantilla de 100 músics i dirigits pel titular, Pablo Marqués, oferiren un programa integrat exclusivament per música valenciana. S'interpretaren les següents obres: pasdoble de la sarsuela “El Motete” de José Serrano; preludi de la sarsuela “El Tambor de Granaderos” de Ruperto Chapí; “Dansa Oriental” de Josep Manuel Izquierdo; pasdoble “Lagartijilla” de José Maria Martín Domingo; pasdoble “Musical Apolo” d'Amando Blanquer; “Marcha Burlesca” de Manuel Palau i “Cançons de mare” de Rafael Talens. Davant els llargs aplaudiments del públic, oferiren com a bis el pasdoble “Como las propias rosas” de Valentín Ruiz.              


Amb este concert a la Plaça de Bous, la Unió Musical de Llíria tanca l'intens cicle de música que s'ha celebrat durant el mes de juliol on han actuat totes les seues agrupacions: Banda Simfònica, Orquestra Simfònica, Banda Juvenil, Orquestra Jove i Colla Pastrana de Tabal i Dolçaina. Pròximament el Cor Social també oferirà un concert. Durant juliol també s'ha celebrat la IX Quinzena Musical Manuel Enguídanos amb una elevada assistència d'alumnes, així com el nostre Cine La Unió continua oferint pel·lícules d'estrena tots els caps de setmana, complint les mesures protocol·làries de seguretat i higiene.                


La Unió Musical, amb els seus músics i directors, han fet un gran treball durant estos mesos complicats i han oferit els seus concerts amb l'esperança de llançar un missatge positiu a la societat, als músics i a les entitats musicals valencianes. Perquè la vida ha de continuar en esta “nova normalitat” tan atípica, i la música, tan arrelada a la nostra identitat valenciana, sempre serà una eina fonamental per al benestar de les persones.  


VEURE VIDEO


 


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción