Harmonia del Parnàs i el Cor de la Generalitat en el Festival de Peníscola

31-7-2020 10:41h


El festival se celebra del 3 al 12 d'agost amb tretze concerts.El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola s'inaugura el dilluns 3 d'agost a les 22.30 hores al pati d'armes del castell del Papa Luna amb el concert 'Quien amores tiene...', del Cor de la Generalitat i el grup Harmonia del Parnàs sota la direcció de Marian Rosa Montagut.


''Quien amores tiene...' es va estrenar el 19 de juliol en la 43 edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro i posteriorment farà una gira per diverses localitats: Vilafranca, Peníscola i Santander.


El programa de l'espectacle ''Quien amores tiene ' és una commemoració del V centenari de la primera volta al món, amb una significativa mostra de la música que sonava en els temps en què el portuguès Magallanes, amb el finançament de la Corona espanyola, va fer la primera circumnavegació a la Terra de la història.


La XXV edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que se celebra del 3 al 12 d'agost amb un total de tretze concerts, està organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, amb la Diputació de Castelló i l'Ajuntament de Peníscola.


A causa de les condicions de mobilitat dels artistes internacionals per la pandèmia de la COVID-19, s'ha adaptat la programació reforçant-la amb gran presència d'actuacions d'agrupacions valencianes de gran nivell gràcies al pla 'reaCtivem', també amb més actuacions familiars.


D'aquesta manera, el festival comptarà amb veus valencianes destacades, com Èlia Casanova, Premi Carles Santos de la Música Valenciana al millor disc de recuperació del patrimoni musical, o Mara Aranda en un espectacle familiar.


Pel que respecta a la localització, quatre dels concerts se celebren al Palau de Congressos de Peníscola, dels quals tres seran per a públic familiar i entrada lliure. Els altres tenen lloc en l'emplaçament habitual del festival, el castell del Papa Luna.


Cal destacar que la celebració dels 25 anys de festival s'ajorna per les condicions sanitàries fins a l'edició de 2021.D'altra banda, el disseny del cartell d'aquesta edició és de l'estudi castellonenc Juárez Casanova.


Programació


El festival continua el 4 d'agost, a les 20.30 hores, amb el primer dels concerts gratuïts al Palau de Congressos; la formació Galeria del Claroscuro d'Alacant, amb Anabel Sáez al clavicémbalo i la direcció, ens porta 'Els colors del cor', un espectacle per a públic familiar a partir dels sis anys.


El mateix dia a les 22.30 hores i al castell del Papa Luna, Adriana Mayer i l'Ensemble de l'Albera, de València, oferiran el concert 'Crudelissima Clori. Filli adorata'.


El 5 d'agost al castell del Papa Luna actuarà l'Accademia del Piaccere, vinguts des d'Andalusia, amb la soprano Mariví Blasco i amb Fahmi Alqhai en la direcció i la viola.


El 6 d'agost, de nou al Palau de Congressos i a les 22.30, serà l'actuació de Jordi Savall & Hespèrion XXI, de Catalunya, en un concert sota el títol 'Orient-Occident diàleg dels ànimes'.


Al castell del Papa Luna el 7 d'agost actuarà Apothéose Ensemble, una formació de Madrid que, amb el títol 'A tribute to tears', interpretarà sonates de Georg Friedrich H�ndel.


L'endemà, també al castell, serà el primer dels dos concerts de Capella de Ministrers en el festival, dirigits per Carles Magraner. El 8 d'agost, i amb l'actuació de la soprano Èlia Casanova, el concert 'Mediterrània. Una mar de villanellas, nadales i cançons', i el 9 d'agost, a les 19.30 hores, al Palau de Congressos, amb la veu d'Aranda, 'Tirant i Carmesina', un concert per a públic familiar a partir de 6 anys amb entrada lliure.


El 9 d'agost tornen els concerts al castell del Papa Luna amb l'actuació de la Guirlande, vinguts d'Aragó, i el seu concert 'Bach & sons'.


La formació valenciana Estil Concertant actuarà el 10 d'agost al castell del Papa Luna amb la soprano Olga Pitarch i Marisa Esparza a la flauta travessera i la direcció. Tornem al Palau de Congressos amb un altre dels espectacles per a públic familiar i entrada lliure l'11 d'agost a les 19.30: Emilio Villalba & Sara Marina & Ángeles Núñez presenten 'Cantica, Magallanes i Elcano, la música d'una aventura'.


El mateix dia a les 22.30 al castell del Papa Luna, el grup de Castelló Il Dolce Incontro, format per Rafael Quiralt, Francesca Sala i Víctor Yusà, oferiran el concert 'Herois duo'. Tanca el festival el 12 d'agost al castell del Papa Luna el concert de Mediterrània Consort sota la direcció del flautista David Antich, que interpretarà els concerts per a flauta dolça i viola de gamba de Telemann.


 


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción