El solista internacional de trompa natural Javier Bonet oferí un concert amb l’Orquestra de la Unió Musical de Llíria

28-7-2020 08:45h


La Banda Simfònica actuarà a la plaça de bous de València el pròxim 1 d’agost a les 19:30 hores.Dins del cicle de Concerts d'Estiu que ha programat la Unió per a les seues agrupacions, el passat dissabte 25 de juliol se celebrà el de l'Orquestra Simfònica dirigida pel seu titular Pascual Cabanes. Era el primer concert públic que celebrava després del confinament i d'haver obtingut el Primer Premi en el Concurs Bankia el passat 2 de febrer, en el qual va obtindre la màxima puntuació aconseguida durant les quatre edicions d'este concurs.               


En el concert del passat dissabte l'Orquestra Simfònica hagué d'adaptar-se a l'actual situació de pandèmia. S'han adoptat totes les mesures sanitàries i d'higiene necessàries, les distàncies convenients ocupant tot l'escenari i mascareta per a tots els músics de corda. Per tal motiu l'Orquestra Simfònica es presentà amb una plantilla reduïda de 42 músics, majoritàriament de corda, els quals oferiren un repertori clàssic amb obres de Mozart.              


En este concert mozartià es comptà amb la participació excepcional d'un dels grans solistes internacionals de trompa natural, el virtuós concertista Javier Bonet, un destacat referent mundial tant amb la trompa moderna com amb la trompa natural i vinculat a la Unió Musical a través de la seua esposa, la professora de viola Remei Silvestre, qui junt a la filla d'ambdós  formen part de la nostra Orquestra Simfònica. Javier és a més un investigador inquiet i és aclamat a nivell mundial com un referent en la interpretació amb instruments històrics. Ha oferit concerts en nombrosos països i ha fet més de 15 gravacions discogràfiques. També cal destacar la seua vessant pedagògica, impartint cursos en nombrosos conservatoris nacionals i estrangers.              


Abans de començar el concert, Javier Bonet dirigí unes paraules al públic fent una explicació didàctica sobre el funcionament de la trompa natural i com es tocava en l'època de Mozart. A continuació interpretà el “Concert núm. 4  K.495 per a trompa i orquestra” amb els seus tres moviments. Possiblement és la primera vegada a Espanya que s'interpreta este concert amb la trompa natural. El públic que assistí a este concert era conscient que estava davant d'un esdeveniment excepcional i es bolcà amb el solista oferint-li uns intensos aplaudiments.                


Javier també es dirigí al públic  dient que este concert el dedicava a la memòria del seu jove fill Javier  que ens deixà en desembre de 2018. 


El seu fill era violinista i a més escrivia poesia en castellà, valencià i anglés i ja havia publicat varios llibres amb el seudònim de Miguel Ox.  Per tal motiu, la seua mare Remei i la filla Mar llegiren una bella poesia en valencià que havia dedicat a Llíria. A continuació Javier interpretà magistralment el “Cant del Ocells” dedicat a la memòria del seu fill. Foren moments de molta emotivitat que seran recordats per temps pel públic assistent, el qual mostrà la seua solidaritat i estima amb la família Bonet-Silvestre oferint  uns llargs aplaudiments. Cal recordar que Javier (fill)  també era alumne dels cursos que la Unió organitza anualment dins de la Quinzena Musical Manuel Enguídanos.                     


L'altra peça que interpretà l'Orquestra Simfònica era la coneguda  “Simfonia núm. 40” de Mozart” amb els seus quatre moviments que també fou molt aplaudida pel públic. Cal destacar la magnífica interpretació d'esta obra amb l'esforç afegit per part de músics i director malgrat les circumstàncies amb tanta distància entre músics i fent ús de la mascareta. Un comportament admirable dels nostres músics per tal de poder continuar amb la música i oferir-nos de nou un gran concert. 


Actuació a la plaça de bous


Després de 17 anys la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria torna a actuar amb molta emoció  a  l'emblemàtic escenari de la Plaça de Bous de València. Serà el pròxim dissabte 1 d'agost a les 19:30 h. Cal recordar que l'última vegada que s'utilitzà la Plaça de Bous per a acollir a les bandes que participaven en el Certamen de València fou en el 2009.                


La Banda Simfònica Unió Musical té l'immens honor de ser la primera banda en tornar a este espai tan estimat i d'inaugurar amb este concert el nou programa, “Excel·lent Bandes de Música”, que la Diputació de València ha posat en marxa per a ajudar a les societats musicals.               


La Unió Musical s'ha bolcat amb molta il·lusió i treball per tal d'organitzar i oferir este concert. I ho fa en una situació i condicions difícils, amb totes les mesures de seguretat sanitària i amb l'esperança d'oferir un missatge positiu a la societat valenciana, als músics i a les entitats musicals. Perquè la vida ha de continuar en esta nova “normalitat” tan atípica i la música sempre serà una eina fonamental per al benestar de les persones.               


Els músics unioners, amb el seu director titular Pablo Marqués al front, ja començaren a treballar de valent des del passat 20 de maig quan es recuperaren els assajos presencials de la Banda Simfònica. En esta ocasió ens oferiran un programa integrat exclusivament per música valenciana, la música dels nostres compositors als quals també volem rendir un homenatge des de la Plaça de Bous del cap i casal on tantes vegades han sonat les seues obres.               


L'entrada al concert serà gratuïta però l'aforament és limitat per la qual cosa caldrà fer la reserva a la secretaria de la Unió Musical de Llíria en horari de 9-13 h. (telèfon: 96 278 02 54).              


Amb este concert finalitzarà el cicle de Concerts d'Estiu organitzats per la nostra societat en els quals recordem que han participat: la Banda Simfònica, l'Orquestra Simfònica, la Banda Juvenil, l'Orquestra Jove i la Colla Pastrana de Tabal i Dolçaina de la Unió Musical.  


 


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción