La música i les arts escèniques valencianes estaran presents per primera vegada al festival d’Almagro

29-6-2020 09:00h


Carles Dénia, el Cor de la Generalitat i Harmonia del Parnàs conformen l'oferta musical.La Fundació Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro, que se celebrarà del 14 al 26 de juliol sota el lema 'De mil gustos de amor, el alma llena', tindrà per primera vegada en la història una comunitat autònoma invitada: la Comunitat Valenciana, que oferirà una mostra teatral i musical amb el millor del Segle d'Or valencià.


La idea, que es portarà també a terme en les futures edicions, és que hi puguen conviure un país convidat i una autonomia convidada, per a descentralitzar i donar una imatge més atomitzada i més plural del Segle d'Or. Escoltada en diferents idiomes i accents, perquè el festival vol destacar la importància de les llengües cooficials en el discurs de la cita teatral manxega, començant pel valencià en la seua interpretació del seu repertori propi.


A pesar que aquesta edició tindrà un format més reduït, el Festival d'Almagro disposarà de deu espais, quatre dels quals seran escènics: el corral de comèdies, el teatre Adolfo Marsillach, AUREA i el palau dels Oviedo; també hi haurà activitat al Museu Nacional del Teatre, a l'Espai d'Art Contemporani, la plaça Mayor (passeig de la Fama), el pati de Fúcares, el cotxe d''El teatre de sus mercedes' i el palau de Valdeparaíso.


Per la conjuntura d'enguany no hi haurà país convidat, però l'aposta del festival s'ha consolidat amb el treball de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i l'Institut Valencià de Cultura, que a més ha fet un pla molt ambiciós i polièdric.


En aquest destaquen des de textos canònics com 'Tirant', un dels textos clàssics del Segle d'Or valencià, coproducció de l'IVC i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic; certes rareses com 'Espill' o 'El llibre de les dones', anterior al Segle d'Or, però un text emblemàtic dels orígens de la literatura valenciana. També es representaran textos contemporanis que reflexionen sobre personatges importants del Segle d'Or com 'El increíble asesinato de Ausiàs March'.


Fins i tot en el Certamen Barroc Infantil hi haurà presència valenciana. A la part teatral se suma la part musical del festival a càrrec de Carles Dénia, el Cor de la Generalitat i Harmonia del Parnàs.


Abel Guarinos, director de l'Institut Valencià de Cultura, ha agraït a la direcció i al patronat del festival "per confiar en la Comunitat Valenciana com a punt de partida d'aquesta nova idea del festival de comptar amb una autonomia convidada en cada edició. Volem aprofitar aquesta finestra que ens ofereix la cita teatral manxega per a presentar el Segle d'Or valencià, que compta amb noms tan il·lustres com Joanot Martorell, Jaume Roig o Ausiàs March".


La 43a edició del Festival d'Almagro començarà el 14 de juliol, amb l'acte de lliurament del XX Premi Corral de Comèdies a Adriana Ozores. El primer cap de setmana de festival, el divendres 17 a les 20 hores, s'inaugurarà l''Año València' amb 'Tirant', de Joanot Martorell, adaptat per Paula Llorens sota la direcció d'Eva Zapico. El 19 de juliol a les 13 hores es podrà escoltar el Cor de la Generalitat Valenciana i Harmonia del Parnàs en 'Quien amores tiene', sota la direcció de Marián Rosa Montagut. Els dos espectacles es veuran a AUREA.


La resta del programa de l''Año València' es desenvoluparà al palau dels Oviedo. CRIT Companyia de Teatre oferirà dos muntatges teatrals: el 21 de juliol a les 22.45 hores amb 'Espill', de Jaume Roig, adaptat per Anna Marí sota la direcció de Pep Sanchis, i el 22 de juliol a les 22.45 hores amb 'El increíble asesinato de Ausiàs March', de Daniel Torno i Anna Marí, sota la direcció de Marí. Finalment, el 26 de juliol a les 22.45 hores es podrà gaudir del concert 'Cant espiritual' de Carles Dénia.


A més, la companyia valenciana Tramant Teatre participa en el 9é Certamen Barroc Infantil amb l'obra 'Las cartas del Quijote', que forma part del nou format de programació en línia que tindrà enguany el festival.


També estarà present dins del patrimoni valencià el pintor Joaquim Sorolla. La seua pintura de María Guerrero, cedida pel Museu del Prado, és la imatge d'aquesta 43a edició del festival, sota el lema 'De mil gustos de amor, el alma llena', vers de María de Zayas.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción