Andrea Picó guanya el Primer Concurs de Composició de Pasdobles De Banda a Banda

28-5-2020 16:22h


En la primera edició del concurs s’hi han presentat vint-i-cinc obres i el jurat ha estat conformat per Ramón Garcia i Soler, Mari Àngels Faus i Joan Enric Canet.El mes de març passat, el programa de bandes de música de la ràdio pública valenciana ‘De Banda a Banda’ llançava el seu Primer Concurs de Pasdobles. En esta primera edició, hi havia un únic guanyador i el premi era econòmic, concretament, de 1.000 €.


‘La participació ha sigut tot un èxit. S’hi han presentat 25 pasdobles i la mitjana d’edat ha sigut molt jove; sens dubte, és un reflex de la nostra audiència’, comenta Jordi Company, presentador i codirector del programa. Hi han participat autors i autores de tot el territori valència, així com d’altres capitals espanyoles (Ciudad Real i Zamora) i, fins i tot, compositors valencians que resideixen a l’estranger.


El jurat ha estat conformat per dos compositors de reconegut prestigi i una dilatada experiència en concursos d’aquest estil: Ramón Garcia i Soler (Albaida, la Vall d’Albaida) i Joan Enric Canet (Port de Sagunt, Camp de Morvedre). A més, la col·laboradora del programa i professora de música Mari Àngels Faus (Ròtova, la Safor), també n’ha format part. ‘El pasdoble guanyador és un clar reflex del programa: amb caràcter fresc, alegre i festiu’, comentava Faus. ‘La paraula que definiria el pasdoble és contundent’, opinava Canet. ‘Està ben construït i és fresc. És com unes bones postres després d’un bon dinar’, sentenciava Garcia i Soler.


El pasdoble tindrà el títol ‘De Banda a Banda’, però, com s’anunciava a les bases –que es poden trobar al web d’À Punt Mèdia-, es necessitava un lema diferenciador de la resta per mantindre l’anonimat dels compositors i compositores entre les desenes d’obres que s’han presentat. Per tant, el pasdoble guanyador portava per lema ‘La Victòria’ i ha estat escrit per Andrea Picó Font (Benilloba, el Comtat). La jove de 36 anys rebrà un premi econòmic de 1.000 € i serà entrevistada en el programa de la ràdio pública el pròxim dissabte dia 6 de juny.  


‘La deliberació del jurat ha sigut molt interessant i constructiva. A més, no ha resultat fàcil decidir un pasdoble guanyador. Fins a l’últim moment, s’ha debatut amb altres dos pasdobles de compositors de Requena i Rafelbunyol que eren també d’una alta qualitat’, remarca l’organització del concurs.


Des del programa ‘De Banda a Banda’ es vol agrair la participació de les més de vint persones que han decidit compondre obres en esta primera edició del concurs i s’anima a participar els compositors i les compositores en pròximes edicions. ‘La nostra intenció és fer d’aquest concurs un referent dels mitjans públics valencians. Intentarem millorar cada any i, per descomptat, repartir més premis. A més, clar està, de gravar les obres guanyadores’, anuncia Jordi Company. El programa del dissabte dia 6 de juny estarà dedicat –quasi en la seua totalitat- a este Primer Concurs de Composició de Pasdobles de De Banda a Banda.


‘De Banda a Banda’ és el programa de bandes de música que la ràdio d’À Punt Mèdia emet des d’octubre de 2018. L’espai presentat per Jordi Company fa un repàs a l’actualitat de les societats musicals, així com reportatges monogràfics sobre bandes de tot el territori valencià. El programa s’emet dissabtes i diumenges de 9 h a 11 h. Ara, però, realitza una programació especial de 9 h a 12 h a causa de la situació sanitària


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción