Les Arts recupera la figura del contacontes per a explicar al públic infantil què és una òpera

12-2-2020 10:00h


L’espectacle, que s’emmarca en el Programa didàctic, té dues funcions obertes al públic familiar els dies 15 i 16 de febrer.El Palau de les Arts recupera la figura del contacontes per a explicar al públic infantil què és una òpera amb l’espectacle educatiu ‘Conta’m una òpera’, que comença aquest dimecres, 12 de febrer a l’Aula Magistral.  


La trama de ‘Conta’m una òpera’ transporta als més menuts a l’època de joventut de Gaetano Donizetti, qui es troba a punt de finalitzar una de les òperes més estimades del repertori, ‘L’elisir d’amore’. Dubitatiu davant de la resposta de l’estricte públic milanés, el compositor italià decideix explicar-la abans a un grup de xiquets i xiquetes per a conéixer de primera mà les seues reaccions i impressions.  


A través del diàleg amb els més menuts, l’espectacle relata el desenvolupament de l’obra, sense deixar passar els seus moments musicals i d’acció més rellevants, que interpreten un grup de joves cantants acompanyats al piano a l’escenari de l’Aula Magistral.  


Els actors valencians Paco Iváñez i Daniel González s’alternen en el paper de Felice Romani, llibretista d’aquesta òpera, per a narrar de manera dinàmica l’argument del títol. El pianista José Jaime Hidalgo, que encarna el mateix Donizetti, serà qui interprete al piano els moments musicals que il·lustren el conte.  


Quatre joves artistes canten els papers principals d’aquesta òpera bufa: Vittoriana D’Amicis (Adina) i Oleh Lebedyev (Belcore), els dos del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo; juntament amb el tenor valencià Jorge Juan Morata (Nemorino) i Alejandro López (Dulcamara), que també es va formar en el Centre de Perfeccionament en promocions anteriors.  


L’espectacle està orientat a estudiants de Primària, per als quals el Programa didàctic de les Arts ha programat tres sessions els dies 12, 13 i 17 de febrer a l’Aula Magistral.  


El centre d’arts ha reservat, a més, dues representacions obertes al públic familiar el dissabte 15 i el diumenge 16 d’aquest mateix mes, a les 12.00 hores, amb localitats entre 7 i 9 euros. Les Arts informa que les localitats per a les dues funcions estan esgotades excepte el percentatge del 5 % de l’aforament que es reserva per a vendre’s el mateix dia de la representació.  


‘Conta’m una òpera’, pretén que el públic infantil “es familiaritze amb el significat de què és una òpera, qui són el compositor i el llibretista, a més de conéixer la trama d’aquest títol universal”, segons explica el responsable del Programa didàctic de les Arts i creador d’aquest muntatge, Víctor Gil.  


Tota la informació de l’espectacle es pot trobar en l’enllaç següent: https://www.lesarts.com/es/programa-didactico-2019-2020/de-4-a-12-anos/contam-una-opera/.

Foto Miguel Lorenzo. Les Arts.

Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción