Plácido Domingo arriba entre gran expectació a Les Arts per a protagonitzar 'Nabucco', de Verdi

2-12-2019 09:03h


Jordi Bernàcer assumeix la direcció musical d'aquesta òpera, que es presenta en un muntatge de Thaddeus Strassberger.El Palau de les Arts estrena este dilluns, 2 de desembre, a les 20.00 hores, l'òpera 'Nabucco', considerada com el primer gran èxit de Giuseppe Verdi. El tenor espanyol Plácido Domingo assumeix el paper protagonista per a les quatre primeres representacions rodejat d’una gran expectació, davant les acusacions d’acosament per part de nombroses dones i les cancel·lacions dels seus concerts a diferents auditoris dels Estats Units. L'artista madrileny torna a la Sala Principal després dels seus concerts, com a director i cantant en la passada temporada.


El valencià Jordi Bernàcer és el director musical d'aquest títol, que es presenta en un muntatge de Thaddeus Strassberger. Bernàcer es retroba amb els cossos estables de les Arts, Cor de la Generalitat i Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb els quals va iniciar la seua marxa professional, i assumeix per primera vegada la titularitat de totes les representacions d'una òpera d'abonament a les Arts.


El mestre alcoià torna a la Sala Principal cinc anys després de les seues memorables funcions de la sarsuela 'Luisa Fernanda', també amb Plácido Domingo en el repartiment, en la temporada 2014-2015.


En plena carrera internacional, i amb treballs per als teatres Mariinski de Sant Petersburg, Real de Madrid, San Carlo de Nàpols o Carlo Felice de Gènova, Jordi Bernàcer debutarà aquesta temporada amb l'Opéra Royal de Wallonie a Lieja, Petruzzelli de Bari, Semperoper de Dresden i Deutscheoper de Berlín, i tornarà a més a l'Òpera de San Francisco, Royal Opera House de Mascate, Òpera de Los Angeles, Òpera de Roma i Arena de Verona.


Les Arts presenta un muntatge de Thaddeus Strassberger, responsable també de l'escenografia, amb vestuari de Mattie Ullrich, il·luminació de Mark McCullough i direcció de lluita de Ran Arthur Braun, realitzat per a la Washington National Opera, en coproducció amb The Minnesota Opera i Opera Philadelphia.


Strassberger, que el públic valencià recordarà per 'I due Foscari', també de Verdi, recupera per a la posada en escena l'esperit i el moment històric de l'estrena de 'Nabucco' en 1842 a la Scala de Milà. El rebuig del poble italià a l'ocupació austríaca va convertir l'obra, i especialment el cor 'Va pensiero', que canten els esclaus jueus lamentant la pèrdua de la seua pàtria, en un símbol del nacionalisme italià i Giuseppe Verdi en una figura imprescindible del 'Risorgimiento' italià.


Per la seua banda, el baríton Amartuvshin Enkhbat interpretarà el rol del rei babiloni els dies 14 i 16. L'emergent cantant mongol farà d'aquesta manera el seu debut a les Arts després de l'èxit collit a Verona, Tel Aviv, Nàpols, Pàdua, Melbourne, Parma, París, Verona o Nàpols pels seus papers verdians.


Anna Pirozzi dona vida a Abigaille, un de papers per a soprano més temuts en la història de l'òpera, i que ja va cantar en les Arts en 2015. Rebutjat per moltes grans dives a causa de la seua exigència, aquest rol ha consagrat la cantant napolitana com una de les millors sopranos dramàtiques de l'actualitat.


El seu sonat èxit al Festival de Salzburg amb aquest paper, sota la batuta de Riccardo Muti en 2013, va suposar l'inici d'una trajectòria internacional amb compromisos a Nova York, Viena, Milà, Londres, Berlín, Munic i Roma, a més de col·laboracions amb prestigiosos directors com Zubin Mehta, Nello Santi, Nicola Luisotti, Gianandrea Noseda, Michele Mariotti o Renato Palumbo.


El repartiment d'aquesta òpera inclou també dues veus conegudes pel públic valencià, el prestigiós baix italià Riccardo Zanellato (Zaccaria) que participà en 2008 en 'Le nozze di Figaro' i 'Iphigénie en Tauride', així com el tenor mexicà Arturo Chacón-Cruz (Ismaele), que va iniciar la seua carrera a les Arts amb 'Cyrano de Bergerac' en 2007 i en 2017 va encarnar Alfredo Germont en 'La traviata'.


Participen també la mezzosoprano russa Allisa Kolosova (Fenena), el baix coreà Dongho Kim (Gran Sacerdot), el tenor ucraïnés Mark Serdiuk (Abdallo) i la soprano pamplonesa Sofia Escampe (Anna).

Nabucco. Foto de Miguel_Lorenzo_Mikel_Ponce.jpg

Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción