L'oferta didàctica de l'IVC de Castelló arribarà a més de 14.000 estudiants

5-11-2019 09:30h


L'Auditori i el Teatre Principal ja sumen en octubre 10.352 reserves de públic escolar, més del doble que tota la temporada passada.La nova temporada de l'IVC a Castelló, que ha arrancat aquest mes amb el lema 'Tria cultura!', preveu que l'afluència de públic escolar augmente de manera important al llarg de la temporada en tots els espais per l'increment de la programació didàctica i pel públic familiar.

Als dos espais on l'assistència a les representacions i concerts es regula per entrada, a l'Auditori i al Teatre Principal, set de cada deu exhibicions programades per al públic escolar d'aquesta temporada que acaba al maig de 2020 ja han penjat el cartell de complet, i s'ha incrementat el nombre d'actuacions per a poder atendre la demanda.

En la temporada 2018-2019, l'Auditori i el Teatre Principal de Castelló van atraure 4.774 escolars, i en l'inici de la nova programació ja s'han fet 10.352 reserves des dels centres educatius. Per tant, s'ha més que duplicat l'afluència, amb un increment del 117% (5.578 localitats). Això ha sigut possible perquè s'han augmentat les sessions per a escolars fins a les 38 exhibicions.

On sobretot s'espera més afluència d'escolars és tant al Museu de Belles Arts com a l'Espai d'Art Contemporani de Castelló: "Per a ambdós espais culturals encara es prompte per avançar xifres perquè totes les activitats didàctiques són gratuïtes, per la qual cosa no suposen, per part del professorat, una dificultat per a programar i organitzar les seues visites més avant", ha explicat el delegat territorial de l'IVC a Castelló, Alfonso Ribes.

No obstant això, el Museu de Belles Arts ja té més de 3.000 escolars inscrits en els tallers i les activitats didàctiques de les exposicions que ha programat per als mesos d'octubre, novembre i desembre. En el cas de l'EACC, en la mesura en què es concreten i es realitzen les diferents exposicions i tallers, augmentaran les dades d'afluència d'alumnat.

Ventall ampli de possibilitats per al públic familiar

A més de tot l'anterior, l'oferta expositiva i didàctica dels dos museus, Museu de Belles Arts i Espai d'Art Contemporani de Castelló, està plena de tallers familiars que se succeiran al llarg de tota la temporada. Així, al Pati d'Etnologia i al vestíbul del museu podrem trobar el contacontes 'Històries a cau d'orella', l'espai de joc interactiu 'Play Cube' o l'activitat musical de 0 a 3 anys 'Mus'n' babies'.

Paral·lelament, dels 39 espectacles que acollirà aquesta temporada el Teatre Principal de Castelló, huit d'aquests estan pensats per a públic infantil i familiar. Només entre octubre i desembre el Principal comptarà amb tres espectacles orientats al públic infantil: 'Biblioteca de cuerdas y nudos', de J. A. Portillo; 'Sabates noves', del vinarossenc Tian Gumbau, i 'Peregrinos', d'El Pavón?Teatro Kamikaze.

A l'Auditori, de les 74 activitats en cartell per a aquesta temporada, 22 són propostes familiars i didàctiques. Entre aquestes es reeditaran els exitosos tallers 'Amb bombo i platerets', per a embarassades i nadons que tenen fins a 6 mesos.

També hi destaquen aquest trimestre els concerts per a públic familiar 'Mi primer Vivaldi', produït i dirigit pel violinista Ara Malikian; 'Desconchertantes', dels Violincheli Brothers Pablo i Alejandro Turlo, i 'Los viajes de Gulliver', de Lina Tur Bonet, o el taller 'Els videojocs i la música', dirigit a joves a partir de 15 anys.

Tota la programació de l'IVC Castelló pot consultar-se en el web 'consultar ací', en què també pot descarregar-se el llibret trimestral de programació.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción