La Nau celebra el seu vintè aniversari amb un espectacle que fusiona la música africana amb Bach

1-11-2019 09:00h


Serà el pròxim dilluns 4 de novembre al Teatre Principal de València a càrrec de l’Orfeó Universitari de València i els grups Proletaris del Ritme, Luna de África i Tesa.El 6 d’octubre de 1999 la Universitat de València va inaugurar el Centre Cultural la Nau després d’un procés de rehabilitació integral de la seu històrica de la institució. Per commemorar el vinté aniversari de l’obertura del centre, la Universitat ha programat un espectacle que tindrà lloc dilluns, 4 de novembre, al Teatre Principal de València, en el qual actuaran l’Orfeó Universitari de València i els grups Proletaris del Ritme, Luna de África i Tesa, en una singular creació que fusiona la música clàssica amb la música africana, el jazz i el rap. Les invitacions són gratuïtes i es poden recollir des d’una hora abans de l’espectacle a les taquilles del teatre.  


L’obra, titulada Passió africana per J. S. Bach, és una fusió de la música de Bach, els ritmes africans i la música negra, que l’Orfeó presenta juntament amb Jesús Salvador, Chapi. L’espectacle, que connecta el cant coral amb la realitat social, està inspirat en la crisi migratòria, que l’any passat va deixar gairebé dos mil morts al Mediterrani.  


La idea original, dirigida per Jesús Salvador, Chapi, i Francesc Valldecabres, és una nova i trencadora creació musical inspirada en la vida d’Albert Schweitzer (1875-1965), metge, teòleg i organista alsacià que va escriure una de les biografies més interessants sobre Johann Sebastian Bach, va viatjar a Àfrica com a missioner en 1911 i la labor antibel·licista del qual li va valer el premi Nobel de la Pau l’any 52. A partir d’aquesta idea, sobre la qual ja hi ha diferents projectes musicals, Passió africana per J. S. Bach treballa amb la Passió segons sant Joan, del compositor alemany, i la fusiona i la fa conversar amb altres realitats i cultures. El text, amb la passió i el dolor de fons, enllaça amb la realitat del Mediterrani més actual.  


Segons assenyala Valldecabres, aquesta producció s’emmarca en una de les línies de treball de l’Orfeó, que en els últims anys ha dedicat les produccions del festival  Serenates a programes que reflexionen sobre problemes socials. Així, ha ofert programes com Dido i Enees, de Purcell, o Les noces, de Stravinsky, sobre l’assetjament escolar i els matrimonis infantils concertats.  


Passió africana per J. S. Bach és una producció pròpia en la qual han treballat conjuntament l’Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres (amb la participació de la soprano Saray García i el baix Antonio Sabuco), i la formació Proletaris del Ritme, amb direcció de Jesús Salvador, Chapi, que també s’ha fet càrrec dels arranjaments. Guitarra: Dani Flors; trombó: Toni Belenguer; contrabaix: Óscar Ganivet; bateria: Carles Salvador; percussió, veus i dansa: Luna de África, i la col·laboració especial de la rapera Tesa.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción