La FSMCV atorga el Premi Euterpe a l'editora d'aquest diari online i del periòdic lasBandas

20-10-2019 21:23h


La FSMCV guardona amb el Premi Euterpe a la Traca Publicacions Valencianes, editora d'aquest diari online i del periòdic lasBandas, així com la iniciativa de publicació del director d'aquestes publicacions, Juandedios Leal, especialment per l'enciclopèdia “Les Bandes de Música de la CVEl premi a la categoria d'iniciativa pública o privada ha recaigut en l'editorial La Traca Publicacions Valencianes que publica aquest diari online, així com el periòdic lasBandas, un tabloide que sale a la venda tots els mesos, l'editor i el director de mitjans dels quals és Juandedios Leal.  


Després d'agrair aquest la concessió del guardó s'ha referit a la seua trajectòria com a editor des de la recuperació de l'editorial Prometeo de Blasco Ibáñez i les seues diferents aventures editorial com portar el valencià a l'escola en els anys 80, però sobretot el seu compromís amb la difusió dels elements fonamentals i estructurals del patrimoni cultural valencià, a més d'uns catàlegs molt extensos en els quals des d'un primer moment va tindre present les edicions en valencià, contribuint amb això a la normalització lingüística de la nostra llengua durant quasi tres dècades.


Va recordar la seua contribució en una història de l'art valencià en 6 volums i la direcció editorial de la Geografia dels Comarques Valencianes va produir anuaris de museus i monuments valencians, i finalment va dirigir i va coordinar una enciclopèdia, “Les Bandes de Música de la CV” que ha sigut la millor aportació documental que s'ha fet en els últims anys en relació a les societats musicals. Amb enorme emoció, Leal s'ha dirigit a l'Assemblea agraint el premi i recordant a la seua família i als treballadors i periodistes i col·laboradors que han fet possible aquesta trajectòria no exempta de dificultats. Cal recordar –va dir– que en l'enciclopèdia van col·laborar 101 redactors per a recollir la ressenya històrica de quasi 550 societats musicals en dues edicions, l'última en 2015. Aquesta obra va cooperar de manera determinant a aconseguir el vell anhel del col·lectiu d'aconseguir algun dia –com així va ser en 2018– la consideració com a Bé d'Interés Cultural, aportant una bibliografia fonamental a l'expedient de concessió.


Un diari online permanent


El diari online www.lasbandasdemusica.com s'ha consolidat com el referent d'actualitat de totes les notícies musicals que es produeixen en la Comunitat Valenciana, les seues agrupacions, els seus protagonistes, amb una actualització diària durant tot l'any amb més una mitja diaria de sis notícies diàries reportatges i entrevistes, i amb una audiència de quasi 700.000 visites anuals.  


Un periòdic mensual: lasBandas, la música, les músiques i la cultura popular


De la mateixa manera cal destacar l'esforç de l'editorial guardonada per traure al carrer tots els mesos un periòdic tabloide, lasBandas, que arriba regularment als lectors en quioscos i subscriptors. L'únic periòdic d'aquestes característiques que existeix i que complirà el seu tercer aniversari el mes vinent de maig.  


Dos lemes circumscriuen el projecte –va dir Juandedios Leal davant els assembleistes: “tota la música és banda”; i dirigint-se als presents va emfatitzar, que després de 26 números, el projecte “és cosa de tots”, demanant d'aquesta manera la seua cooperació en la difusió.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción