Més de 100 professionals analitzen les potencialitats del turisme musical

21-10-2019 08:56h


Durant les primeres jornades Tiim celebrades al Centre del Carme de València.La primera part de les jornades Tiim (Turisme & Indústria Musical) es va tancar el passat dimecres, 16 d’octubre, amb la presència d’un centenar de professionals. Al llarg de dues sessions, experts internacionals, estatals i locals han analitzat les potencialitats de la música en el desenvolupament turístic en taules de debat celebrades al Centre del Carme Cultura Contemporània de València. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració entre l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i Turisme Comunitat Valenciana de la Generalitat Valenciana.  


Durant la primera taula rodona, celebrada el dimarts 15 d’octubre, els participants van aprofundir al voltant dels factors que afavoreixen el desenvolupament econòmic i territorial a través del turisme. En aquest punt, van ser molt aclaridores les intervencions de Kevin McManus, cap de la Liverpool UNESCO City of Music del Liverpool City Council, i Jeannette Varela, directora de la branca espanyola del Netherlands Board of Tourism and Conventions. Tots dos van explicar a l’audiència les fites assolides per la ciutat britànica i per diverses localitats holandeses. D’altra banda, Azucena Micó, Senior Manager de Sound Diplomacy (Barcelona), va explicar les línies de treball que la seua empresa consultora desenvolupa en diverses ciutats del món. Els tres van participar en una taula de debat amb José Nácher, professor titular de la Universitat de València; Sergi Almiñana, promotor musical i secretari de MusicaProCV; David Sánchez, director de The Music Republic (Arenal Sound, Viña Rock, Granada Sound, etc); i la periodista cultural Amàlia Garrigós. Tots ells analitzaren les potencialitats i reptes de la Comunitat Valenciana en matèria de turisme musical.  


El segon dia de les jornades Tiim es va centrar en el paper dels festivals per tal d’incentivar el turisme musical. Els assistents van poder escoltar les aportacions de Claudio Giust, director de comunicació del Rototom Sunsplash (Benicàssim); Belén Vallina, directora gerent del Vigo Convention Bureau; Julio Martí, director artístic de Noches del Botánico (Madrid); Carolina Rodríguez, directora de Producciones Baltimore (Low Festival de Benidorm; Warm Up Festival de Múrcia); Rafa Fernández, director de l’Eyeife Festival de Cuba; i Raúl Rubio, director de Singing in the Cave (La Vall d’Uixó).  


Segona entrega de les jornades Tiim: Castelló, 8 de novembre, Fira Trovam!


Les jornades Tiim es tancaran el divendres, 8 de novembre, a l’Auditori de Castelló dins de la programació professional de la setena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend. A la capital de La Plana s’estudiaran els nous perfils professionals sorgits com a conseqüència del creixement del turisme musical i com està afrontant la indústria musical els reptes plantejats. Aquestes trobades formen part de les estratègies desenvolupades i vinculades als projectes Mediterranew Musix i Mediterranew Fest de Turisme Comunitat Valenciana.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción