EdictOràlia publica Els costums bàrbars, el nou poemari de Pere Bessó

15-10-2019 18:06h


El poemari serà presentat el pròxim 30 d’octubre, a les 19.30h., al Centre Cultural de Mislata, amb la participació del poeta i autor del pròleg Francesc Collado Soler-Belda, l’editor Josep Lluís Galiana i l’autor del llibre, Pere Bessó.  Els costums bàrbars, del poeta valencià Pere Bessó, que consta de 92 poemes i està elaborat en els anys 2000, parla d’un segle que acaba amb els mites assolats, les batalles ensangonades i els dubtes vius. Guanyador de nombrosos premis com ara l’Ausiàs March (Gandia, 1987), el Vicent Andrés Estellés de poesia als XXIX Premis Octubre (València, 2000) o el Josep Maria Ribelles (Puçol, 2009), Pere Bessó (València, 1951) és, sens dubte, una de les figures literàries més influents de la poesia catalana contemporània al País Valencià. Infatigable agitador de l’escena poètica valenciana des de la dècada de 1970 en les seues diverses vessants com l’escriptura, la traducció, l’edició i les tertúlies literàries, Bessó destaca per la seua extensa obra, gairebé una trentena de llibres publicats, en la qual «explora una gran quantitat de temes i discursos poètics, textualitats, imatges i recursos», afirma el poeta valencià Francesc Collado Soler-Belda al seu pròleg.  


Els costums bàrbars consta de 92 poemes i està elaborat en els anys 2000, entre els poemaris «Narcís de la memòria» (2000) i «El pou de la set que no assacia» (2005). Collado afirma que «es tracta d’un poemari que pot ser llegit com a testament d’una època, d’un segle que acaba. Una època on els somnis i els desigs s’estenien per un ample i salvatge horitzó. Un segle que acaba amb els mites assolats, les batalles ensangonades i els dubtes vius. I un to general de pèrdua d’ideals salvada pel distanciament i l’humor.»  


L’edició d’els costums bàrbars ha estat a cura de l’escriptor, músic i editor Josep Lluís Galiana, el pròleg ha estat a càrrec del poeta Francesc Collado Soler-Belda i la il·lustració de portada és obra de l’artista i músic Avelino Saavedra.


ENLACE EDITORIAL: https://www.edictoralia.com/els-costums-barbars-de-pere-besso/


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción