Harmonia del Parnàs porten òpera i sarsuela a l'Auditori de Castelló

11-10-2019 09:35h


La formació presenta  l'espectacle '¡Quiéreme, picarita!' el dilluns 14 d'octubre.El grup valencià de música antiga Harmonia del Parnàs presentarà a la sala simfònica de l'Auditori de Castelló el seu espectacle '¡Quiéreme, picarita!', basat en òpera i sarsuela del segle XVIII. El concert, dins de l'abonament de tardor de l'Auditori, tindrà lloc el dilluns 14 d'octubre a les 19.30 hores.


Harmonia del Parnàs proposa donar a conéixer el canvi que es va produir en el llenguatge musical peninsular durant les primeres dècades del segle XVIII, com a resultat de la influència de la música escènica italiana, des de l'aparició de les primeres sarsueles i òperes, en autors tan representatius com Sebastián Durón (1660-1716), Antonio Literes (1673-1747) i Francesco Corradini (c. 1700-1769), entre d'altres, amb les veus de la soprano Ruth Rosique i la mezzosoprano Marta Infante.


Es podran escoltar fragments de sarsueles i òperes com 'El imposible mayor en amor, le vence Amor' (1710); 'La guerra de los gigantes' (1702) de Durón; "Acis y Galatea" (1708) de Literes o "La Dorinda" (1730) de Corradini, junt amb altres gèneres que, tot i que no són pròpiament escènics, s'apropen en estil, tenint en compte el gran gust del moment per l'italià i el virtuós, com és el cas d'unes cançons del valencià Vicent Martín i Soler, en una adaptació per a orquestra.


Altres propostes de cap de setmana


L'oferta cultural dels espais de l'IVC a Castelló es completa aquest cap de setmana amb el taller familiar 'Amb bombo i platerets', adreçat a famílies que esperen un nadó i que vulguen incorporar la música en el procés educatiu dels seus fills i filles des d'edats molt primerenques (prenatal i perinatal). El taller té lloc el diumenge 13 d'octubre a les 11.00 a la sala de cambra M. Babiloni de l'Auditori.


Cada sessió, d'una hora i mitja de durada, inclou un taller teoricopràctic participatiu amb la psicòloga Amanda Meliá de Alba i un microconcert a càrrec de la soprano Quiteria Muñoz i l'arpista Úrsula Segarra, el duo De soprano y arpa.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción