‘Viejo amigo Cicerón’, amb Josep Maria Pou, arriba a Sagunt a Escena

8-8-2019 12:51h


La representació serà els dies 8 i 9 d’agost a les 22.30 hores al Teatre Romà


El text de l’obra és d’Ernesto Caballero i la direcció, de Mario GasEl festival Sagunt a Escena continua les seues representacions al Teatre Romà amb l’obra ‘Viejo amigo Cicerón’, una coproducció del Teatre Romea i el Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, un text contemporani d’Ernesto Caballero, dirigit per Mario Gas.  


Josep Maria Pou, Bernat Quintana i Miranda Gas són els intèrprets d’aquesta funció que pretén acostar el públic de hui a aquesta figura tan controvertida com colossal, les reflexions de la qual continuen, dos mil anys després, removent consciències.   Això és el que pretén l’obra, que uns fets del passat ens interroguen sobre el nostre present, aquesta és la tasca del teatre.  


‘Viejo amigo Cicerón’ és una obra centrada en la figura del cèlebre orador romà, protagonista destacat de les lluites intenses i transformacions violentes esdevingudes en el segle primer anterior a la nostra era a Roma. Ciceró personifica la imatge de la integritat moral de qui manté la coherència de les seues conviccions polítiques fins i tot en les circumstàncies més adverses.  


Marc Tul·li Ciceró se’ns presenta, doncs, com un polític excepcional enmig d’un món d’ambicions personals mesquines, deslleialtats i petits embolics tan propis de la vida pública d’aleshores. Polític, jurista, orador, filòsof, divulgador, el personatge podria encarnar la màxima de Terenci: res del que és humà li era alié.  


En tot cas, la proposta que veurem a Sagunt participa de característiques pròpies del món de l’home i la dona dels nostres dies; tant és així que al text hi ha expressions pròximes al llenguatge concís i col·loquial del nostre temps en una obra la principal intenció de la qual és, a la manera de Ciceró, suscitar el debat cívic del nostre moment històric, tan inquietantment semblant al que va viure Marc Tul·li Ciceró.  


L’acompanyen en aquest viatge fascinant el seu secretari incondicional, Tiró, i la seua estimada filla, Túl·lia.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción