El Festival de Peníscola comença al castell del Papa Luna i el Palau de Congressos

31-7-2019 19:46h


Aquesta edició del festival, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola, proposa onze grans concerts i dos espectacles gratuïts per a públic familiar.La 24a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola tindrà lloc de l’1 al 12 d’agost al castell i el Palau de Congressos de Peníscola, amb el fil conductor de la veu humana i la presència per segon any consecutiu de Jordi Savall, referent internacional de la música antiga.    


Vivaldi Ensemble   El dia 2 d’agost a les 22.30 al castell del Papa Luna tindrà lloc el primer dels concerts, ‘El concierto barroco’ del grup valencià Vivaldi Ensemble, amb un programa íntegrament compost per peces del compositor Antonio Vivaldi. Vivaldi Ensemble és una orquestra de cambra i continu (clavecí), formada per una selecció d’intèrprets del Collegium Instrumentale de València, que va debutar en 1993 al Palau de la Música sota la direcció de Félix Ayo.  


Per primera vegada, en el marc del festival s’ha organitzat una trobada internacional de programadors, que visitaran el festival del 4 al 9 d’agost i assistiran als concerts i, a més, el dia 7 d’agost tindrà lloc una jornada professional en la qual grups valencians mostraran les seues propostes i podran dur a terme reunions breus de treball amb els programadors per a exportar el màxim possible de propostes valencianes a festivals de referència a nivell internacional.  


La programació del festival  


La programació d’aquesta 24a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals i per segon any consecutiu incorpora dos espectacles familiars a càrrec de la companyia andalusa Claroscvro Teatro: el dia 3 a les 19.30 hores, ‘Amadís y el tesoro de la música’ i el dia 11 a les 19.30 hores ‘Perdida en el Bosco’, gratuïts els dos, que tindran lloc al Palau de Congressos.  


El dia 3 serà el torn de la violoncel·lista basca Iagoba Fanlo amb les ‘Suites per a violoncel’ de Johann Sebastian Bach.


El 4 d’agost tornarà una proposta valenciana, Música Trobada, que oferirà l’espectacle amb dansa ‘Afectos de una alma enamorada’.  


El 5 d’agost, Amystis (València) posaran en escena ‘Ecos del Parnaso, el madrigal español oculto’ i el dia 6, Èlia Casanova (València) & La tendresa (Madrid) faran ‘Universo sulla pelle: àries, madrigals i cantates del Seicento’.  


El 7 d’agost, al mateix temps que té lloc la trobada de programadors internacionals, tindrà lloc l’espectacle ‘Con puro ardor’, a càrrec de La Dispersione (València), que celebren el seu XX aniversari. Els valencians Capella de Ministrers portaran ‘El Grial’ el dia 8 d’agost, una proposta de música i literatura medieval al voltant del Sant Greal.  


El 9 d’agost, Música Ficta (Madrid), escenificaran l’espectacle ‘Lucidissima mia stella’, música en temps de Barbara Strozzi en el 400 aniversari del seu naixement. El grup Nordic Voices (Noruega) portaran el dia 10 d’agost ‘Carlo Gesualdo Príncipe da Venosa / Tomás Luis de Victoria’.  


El dia 10, serà el torn del segon grup internacional d’aquesta edició, Gli Incogniti (França), amb l’espectacle ‘BWV... or not? El fals Bach’. Per últim, la 24a edició del festival conclourà amb Jordi Savall & Hespèrion XXI (Catalunya) i Tembembe Ensamble Continuo (Mèxic) amb ‘Folías criollas y canarios’.  


Cal destacar que el cartell de la 24a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola l’ha fet l’estudi gràfic Juárez & Casanova, de Castelló.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción