Marzà: "La Jove Orquestra és un trampolí per a consolidar intèrprets i direccions musicals"

24-7-2019 16:00h


La celebració del 20é aniversari de la Jove Orquestra comptarà amb tres concerts excepcionals a Altea, Alacant i Sagunt El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha presentat la celebració del 20é aniversari de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana. El titular de Cultura ha estat acompanyat per la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'IVC, Marga Landete, i pel director de la JOGV, Pablo Rus. El responsable de Cultura de la Generalitat ha assistit al primer assaig conjunt entre els integrants de la JOGV i un cos de dansa que els acompanyarà per a l'ocasió.


La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana celebra el seu 20é aniversari amb una programació de tres concerts que inclou un ambiciós programa de música i dansa i que suposarà la culminació de la seua trobada d'estiu. Per a aquest aniversari, el director artístic i pedagògic, Pablo Rus, ha plantejat una trobada amb una plantilla conformada per 104 músics joves, a la qual s'ha afegit un cos jove de dansa creat expressament, de 18 ballarins i ballarines.


Segons Marzà, "la Jove Orquestra ha recuperat l'espai que li pertocava com a plataforma formativa de músics joves gràcies a la faena que s'està fent a l'IVC i en especial al seu director. La Jove Orquestra és un trampolí per a directors, directores i intèrprets amb molt de talent i ho demostra l'elenc de personalitats de reconeixement internacional que es van formar en aquest laboratori musical".


"La trobada formativa i el programa que s'han plantejat per a la celebració del 20é aniversari són molt complets. A més, el calendari de concerts inclou fites com la capitalitat cultural d'Altea o un escenari com el de Sagunt a Escena, i això evidencia que s'ha tingut molt en compte que l'Orquestra de la Generalitat, integrada per joves, amb acompanyament coreogràfic, puga demostrar davant d'un públic nombrós el seu talent", ha afegit Marzà.


La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha explicat que "tot i que al públic només li arriben els concerts, l'escenari és només la punta de l'iceberg de tot el treball que aquests intèrprets d'entre 16 i 26 anys realitzen durant quinze dies en les trobades".


En aquest període de temps, reben classes d'instruments amb professors de primera línia i treballen diverses obres de repertori orquestral que culminen amb la posada en escena dels concerts, que en aquesta ocasió són d'un nivell excepcional per tractar-se d'un aniversari tan especial", ha apuntat.


Pablo Rus, director de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, ha afegit que "per a nosaltres, la Jove Orquestra és un espai per la creació d'un projecte multidisciplinar i sempre ha estat un dels principis que intentem impulsar. La creació del cos de ball és un exemple dels intercanvis i col·laboracions creatives que intentem potenciar des de l'Orquestra. Especialment per ser un conjunt jove, l'energia en la posada en escena del projecte és viva i intensa".


El programa per a aquesta celebració inclou la producció de dansa 'La consagració de la primavera' de Stravinsky i l'estrena absoluta de 'Focus, for orchestra', una obra original del compositor resident Marc García Vitoria, i que es completa amb el poema simfònic 'Una nit a la serra pelada' de Mussorgski.


Els concerts tindran lloc el 28 de juliol a Altea, Capital Cultural Valenciana 2019, el 29 de juliol a Alacant i el 31 de juliol a Sagunt, en el marc del festival Sagunt a Escena. Els concerts a Altea i Sagunt seran amb ballet, mentre que el concert a Alacant del dia 29 de juliol serà només amb l'orquestra.


Aquests concerts són una producció de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l'Institut Valencià de Cultura i s'han preparat amb la direcció musical de Pablo Rus Broseta i la direcció escènica i coreogràfica d'Asun Noales, amb la directora assistent Júlia Cruz, el compositor resident Marc García Vitoria i l'il·luminador Juanjo Llorens. L'assistent de coreografia ha estat Carmela García i el vestuari ha estat a càrrec d'Ana Esteban Hernández i Jorge Murillo Bolaños.


Per a celebrar el 20é aniversari, s'ha encarregat al dissenyador gràfic Migue Martí un logotip propi de l'agrupació i s'ha llançat una línia gràfica que unificarà la comunicació dels concerts. També s'han fet camisetes commemoratives per als joves que participen en aquesta trobada i s'ha llançat una campanya especial en xarxes en què es recuperen materials gràfics de les últimes dues dècades.


A més, dins de les celebracions d'aquest aniversari s'inclou el rodatge del documental 'Batega', dirigit per Andreu Garcia i produït per TV On amb l'ajuda de l'IVC. 'Batega' pretén mostrar el treball que hi ha al darrere dels concerts de la Jove Orquestra i farà una cobertura especial d'aquesta trobada d'estiu.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción