La FSMCV publica un Anuari 2018, un “any per a la història”

11-5-2019 07:55h


L'empresa editora del periòdic lasBandas i del diari online www.lasbandasdemusica.com ha conclòs els seus treballs que recullen tot l'esdevingut durant l'any 2018 en l'àmbit de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. S'ha presentat i repartit entre els assistents en l'Assemblea de la FSMCV celebrada a Pego aquest dissabte dia 11 de maig.L'any 2018 ha sigut el més important de quants han esdevingut en els 50 anys d'existència de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. La FSMCV en el seu cinquantenari ha volgut deixar constància documental dels esdeveniments que s'han succeït al llarg de dotze mesos d'intensitat, tant per a celebrar l'aniversari de la federació com per a l'obtenció de la referència patrimonial com a Bé d'Interés Cultural (BIC), que amb tant afany portava anys perseguint, i que finalment en aquesta legislatura passada el govern de la Generalitat i les Corts Valencianes han donat l'impuls definitiu.


Una publicació en format magazine de 228 pàgines impreses a tot color amb una espectacular portada que estableix els criteris més actuals de la inclusió de les dones que exerceixen les bandes de música en reflectir en una foto anònima tres dones músiques, l'última gran revolució en el si de les societats musicals valencianes.


Es tracta d'una proposta editorial profusament il·lustrada, amb fotos antigues, des de finals del segle XIX fins als nostres dies, amb testimoniatges gràfics d'importància de les albors de la federació fins als nostres dies. Especialment rellevants són les fotos dels esdeveniments celebrats en les tres concentracions de Castelló, Alacant i València amb l'obtenció de tretze rècords Guinness, que van servir per a deixar petjada en el món del potencial del moviment bandístic valencià. Així com les fotos de Cipriano Fornas, un dels més rellevants fotògrafs del panorama periodístic valencià del moment que il·lustren entre altres la secció de “Testimonis: Perque els Societats musicals som gent”


Especial rellevància té en l'anuari els apartats per al record, com és la relació de tots els directius que ha tingut la FSMCV en les seues cinc dècades d'existència; gents que van rebre en l'Ateneu Mercantil un emocionat homenatge, així com la relació de societats musicals inscrites a la fi de 2018 data de tancament de dades de l'anuari. 


Quatre col·laboracions intel·lectuals de rang universitari, procedents de la Universitat de València, la Universitat d'Alacant, Castelló i la politècnica marquen el perfil acadèmic d'aquesta presència bibliogràfica, presentada a manera de llibre amb els números internacionals d'ISBN per a millor conservació documental, ja que figurarà per tant a la Biblioteca Nacional d'Espanya.


Es tracta de Remigi Morant, un gran especialista en escola i música en el seu ampli espectre, vicepresident de la federació; Loretta González de Bustos amb l'actualització dels trets geogràfics i territorials; Elvira Asensi que aprofundeix en seqüències històriques d'enorme rellevància per a entendre la competència com a estímul de creixement; i el també professor Pau Rausell amb el seu estudi sobre l'impacte econòmic que per a la societat valenciana suposen les societats musicals.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción