Experts en música procedents del Brasil i Costa Rica coneixen les societats musicals de la Comunitat

8-4-2019 09:00h


La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha rebut recentment la visita de diversos experts en música procedents de Costa Rica i del Brasil, amb la finalitat d’estudiar i exportar el model artístic i associatiu de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.En els últims mesos, la FSMCV ha rebut la visita de Joao Guilherme Ripper, professor de la Universitat Federal de Rio de Janeiro (el Brasil), prolífic compositor i director d’orquestra, que compta amb una extensa obra per a banda (Brasiliana, Cervantinas per a soprano i banda) i per a orquestra.


L’interés de Joao Guilherme Rippe es deu al fet que en Rio de Janeiro hi ha més de cent societats musicals, moltes d’elles centenàries, a més de les més de cinc bandes professionals.


D’altra banda, procedent de la Universitat de Costa Rica ha arribat fins a la FSMCV, el professor i director Mauricio Araya Quesada, que a més de reunir-se amb directius i gestors culturals de la Federació, ha realitzat diverses visites a societats musicals per a conéixer el funcionament d’aquestes i de les seues escoles de música, com la Societat Poblats Marítims de València, a més de participar en trobades pedagògiques i els assajos de la unitats artístiques de la FSMCV, com és el cas de la Jove Orquestra Simfònica.  


Jo vaig ser director general de Bandes del Govern de Costa Rica i vaig entendre la importància de la gestió de les bandes per al desenvolupament artístic i cultural del país. A Costa Rica les bandes comunals treballen de manera independent i, en aquest sentit, la FSMCV és un model per al món. Ha d’existir en cada país una organització que estimule, motive i fomente la gestió de les bandes comunals, les quals, en la majoria dels casos, compleixen una funció social i cultural transcendental”, ha explicat Mauricio Araya.


Juntament amb això, ha afegit que “d’altra banda, estic realitzant projectes d’investigació sobre la importància de les bandes per al desenvolupament social i cultural de Costa Rica i la visita a la FSMCV m’ha donat l’oportunitat d’accés a documents i experiències d’importància per a aquestes investigacions”.


Finalment Araya ha destacat que el seu objectiu és realitzar una aliança de cooperació amb la FSMCV i diferents organitzacions de Costa Rica per a replicar al seu país alguns models d’èxit implantats en la Comunitat.


D’aquesta manera, la Federació s’ha convertit en una entitat d’assessorament, col·laboració i formació per a altres societats musicals internacionals que volen seguir el model d’èxit valencià. A més d’aquestes visites, la FSMCV té previst rebre el mes vinent de maig a experts procedents de Colòmbia, que també rebran assessorament per part d’aquesta entitat.

Anaya en una reunió de la Junta Directiva de la FSMCV.

Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción