El guitarrista valencià Eduardo Bort serà homenatjat en un concert en el Teatre Principal de València

13-3-2019 10:00h


Serà el divendres 22 de març amb la participació d’artistes de referència com Max Sunyer o Jorge Pardo, entre d’altres.L’Institut Valencià de Cultura amb el suport de la SGAE retrà un homenatge a Eduardo Bort, un dels músics més destacats del ‘rock’ progressiu internacionalment. El concert-homenatge tindrà lloc el divendres 22 de març al Teatre Principal de València i Eduardo Bort estarà acompanyat sobre l’escenari per artistes de referència com Max Sunyer o Jorge Pardo, entre d’altres.  


El concert s’ha posat en marxa per iniciativa de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, com a homenatge al compositor valencià avançat al seu temps que ha brillat als escenaris de l’avantguarda i el ‘rock’ progressiu en llocs tan llunyans com el Japó, Austràlia, l’Amèrica del Sud i diferents països d’Europa.  


“L’homenatge que retem a Eduardo és merescudíssim. Ha sigut i és un artista avançat al seu temps que de manera inexplicable no ha sigut reconegut a la seua terra. Espere i desitge que aquest concert servisca per a redescobrir-lo i perquè, aquells que tenen com a referents Santana o Pink Floyd, afigen a les seues llistes de reproducció els discos d’Eduardo”, ha explicat Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura.  


Eduardo Bort és considerat un músic de culte, un virtuós de la guitarra que ha passat molt de temps en silenci després d’haver remogut les essències del ‘rock’ simfònic amb gravacions com ‘Eduardo Bort’, considerada l’obra més important del ‘rock’ simfònic espanyol, o ‘Silvia’, en què deixava constància que la seua guitarra anava per camins encara inexplorats pel ‘rock’ espanyol. Hui en dia aquests dos discos són buscats i molt cotitzats pels col·leccionistes del gènere.   Juntament amb Eduardo, sobre l’escenari del Principal actuaran els músics i guitarres Max Sunyer i Miguel Galán (fundador de Medina Azahara); el saxofonista i flauta Jorge Pardo; el cantant valencià Julio Galcerà; la soprano Belén Roig; la ballarina Lola Viar; les cantants María Iturralde i Nadin Freesoul; a més del seu grup de sempre, Los Bodgies, presentats per Francis Montesinos. La direcció musical serà a càrrec de Ferran Pardo i la veu dels temes del mític disc ‘Eduardo Bort’ serà la de Maelo Da Costa.  


Les entrades per al concert-homenatge ja estan a la venda en el web de l’Institut Valencià de Cultura: http://ivc.gva.es.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción