Este diumenge torna el cicle “Bandes a les Arts”

7-2-2019 09:00h


La Aurora d’Albatera i la Unió Musical Benissodense inauguren la nova temporada.Dos concerts configuraran la primera sessió del cicle “Bandes a les Arts” que organitza la Fundació de la Comunitat Valenciana Palau dels Arts “Reina Sofia” en col·laboració amb FSMCV i que tindrà lloc este diumenge 10 de febrero. A les 12h actuarà la Unión Musical La Aurora d’Albatera i a les 17h de la vesprada la Unió Musical Benissodense.


La Unió Musical L’Aurora d’Albatera, dirigida per Santiago Quinto Serna, proposa per a aquest concert un homenatge a dues figures imprescindibles per a entendre la música del passat segle XX com són el compositor francés Claude Debussy i el compositor, director i pianista Leonard Bernstein. La importància de Claude Debussy radica, principalment, en que va buscar i va trobar nous territoris harmònics i va crear sonoritats delicades, suggeridores i plenes de color, que van fer que s’associara el seu estil musical al de l’impressionisme pictòric d’autors com Renoir, Van Gogh o Monet.


Per part seua, Leonard Bernstein destaca per la seua activitat incansable i tocar múltiples facetes de l’art musical. Va ser un dels més destacats directors d’orquestra de la seua generació, un brillant pianista, un genial educador i conferenciant que va saber aprofitar les noves tecnologies, sobretot la televisió, per a les seues finalitats. A més, va ser un destacat compositor i el seu musical West Side Story ha adquirit el rang de clàssic dins del seu gènere.


La Unió Musical L’Aurora d’Albatera oferirà en la primera part del concert l’obra Candide (Obertura) de Leonard Bernstein, amb arranjament de Clare Grundman, entre altres peces. La segona part del concert s’obrirà amb l’obra Fanfare for the Common Man, d’Aaron Copland. I continuarà amb altres obres de Berstein.


El cicle Bandes a les Arts continuarà a les 17.00 hores amb el concert de la Unió Musical Benissodense, que va obtindre 75 punts. La banda d’aquesta Societat Musical, fundada en 1993, estarà dirigida per Toni Úbeda i aquest concert posarà el fermall d’or a les celebracions pel seu 25é aniversari. Per a aquest concert tan especial, la banda proposa diverses obres de gran qualitat com a Tambor de Granaderos del compositor Ruperto Chapí; Obertura para una reina, de Bernardo Adam Ferrero; Fanfare for the Common Man, d’Aaron Copland; West Side Story Selections, de Leonard Bernstein; i obres d’altres compositors valencians com Ferrer Ferran o Saül Gómez.


El cicle Bandes a les Arts continuarà amb els concerts del pròxim 14 d’abril i 5 de maig.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción