Carlos Ramón Pérez i Marita Primo dirigiran la Jove Banda Simfònica i la Banda de Dones de la FSMCV

20-1-2019 19:58h


La FSMCV ha donat a conèixer els noms dels titulars d'ambdues agrupacions federals per a la temporada 2019.Carlos Ramón Pérez, nascut a Crevillent en una família amb una gran tradició musical pertanyent a la Unió Musical de Crevillent, és Titulat Superior en Trompeta i Llicenciat en Direcció de Banda per la ZUYD University – Conservatorium Maastricht. Durant tres temporades ha format part de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV i en 2017 va ser “Batuta d’Or” en el World Music Contest de Kerkrade (Països Baixos). Substituirà en el càrrec a Saül Gómez, director de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV en 2018.


La Jove Banda Simfònica és una formació d’alt rendiment que es va constituir de manera oficial en el 2001. És una mostra del fenomen social, educatiu i cultural únic en el món que representen aquestes associacions. Està composta per més de 110 músics de 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els Conservatoris de grau mitjà i superior, que pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que han sigut triats de més de 300 candidats.


Per la seua part, Marita Primo serà la nova directora de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV, rellevant al capdavant de la formació a Mercedes Femenía, que la va dirigir durant 2018. Marita Primo, nascuda a Benimodo, va iniciar els seus estudis musicals en la banda de la societat musical d’aquest municipi i va formar part d’ella com clarinetista. És Titulada Superior en Piano i Teoria de la Música pel Real Conservatori Superior de Música de Madrid, en Direcció d’Orquestra i Cor pel Conservatori Superior de Música de València, en Pedagogia i Interpretació per Musikhoschule de Frankfurt (Alemanya) finalitzant amb el premi a l’excel·lència acadèmica i és doctora cum laude per la Universitat de València. En 2018 va participar com a directora per a la consecució de dos rècords Guinness en el 50é aniversari de la FSMCV.


La Banda de Dones va ser una iniciativa de la FSMCV posada en marxa en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió. Aquest projecte musical, íntegrament en clau femenina, va sorgir del compromís i la lluita de la FSMCV pel foment de la igualtat entre homes i dones en el desenvolupament d’activitats artístiques i entronca directament amb les línies estratègiques de treball i els estatuts de la pròpia Federació.


Finalment, la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV mantindrà com a director titular al prestigiós director Cristóbal Soler. Aquesta formació va ser creada en 2014 amb l’objectiu de fomentar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda. Està composta per músics de 15 i 28 anys de la major part de de comarques de la Comunitat Valenciana als quals es requereix, com a mínim, estar cursant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental a la que es presenten.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción