Altea i Vilafranca, noves capitals culturals valencianes  

11-1-2019 14:00h


Cultura de la Generalitat ha determinat que les capitalitats culturals valencianes entre el 25 d’abril de 2019 i el 25 d’abril de 2020 seran estes dos ciutats, una a Alacant i altra a Castelló.Així s’ha decidit en la comissió avaluadora que les ha seleccionades. Per segon any consecutiu s’han designat dos municipis amb aquesta distinció, un de més de 5.000 habitants i un de menys de 5.000 habitants.  


El projecte d’Altea ha sigut seleccionat per una programació de qualitat molt completa, que inclou diferents vessants artístics i culturals com ara les arts plàstiques, música, espectacles i arts escèniques, lletres i patrimoni. Una programació que té com a fil conductor el mar Mediterrani i la seua vinculació amb el municipi i la comarca de la Marina Baixa. A més, s’han tingut en compte el gran nombre d’esdeveniments, festivals i premis consolidats que tenen lloc a Altea, així com la gran quantitat d’espais i instal·lacions de referència que té i la seua gran oferta complementària d’oci i turisme. També cal destacar l’esforç fet en el desenvolupament d’una imatge gràfica i conceptual per a difondre i comunicar de manera efectiva el projecte.  


D’altra banda, Vilafranca destaca per una oferta cultural que compta amb la gran participació del teixit associatiu del municipi i d’altres d’entitats col·laboradores. Així, gran part de la població participa en la confecció de les agendes actives trimestrals que contenen tota la programació sociocultural, esportiva, educativa i de formació, aconseguint així un plantejament cultural participatiu, interdisciplinar i intergeneracional. També s’ha valorat l’especial atenció que fa el projecte a la seua vessant didàctica. Destaca l’estret nexe entre cultura, educació i art en la seua oferta formativa i el treball conjunt amb l’escola i l’institut del municipi amb l’objectiu de fomentar la cultura i l’art entre l’alumnat.  


Així mateix, destaca la riquesa faunística de la zona i la seua gastronomia. Cal destacar que Vilafranca a més, ha estat una de les impulsores per a la consideració recentment com a Patrimoni de la Humanitat la pedra en sec.      


Capital cultural valenciana  


La capital cultural valenciana és un segell anual creat per Cultura de la Generalitat l’any 2016 amb l’objectiu d’incentivar la vertebració de la cultura, que reconeix aquelles poblacions que destaquen per fer una aposta ferma per la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic Amb aquest reconeixement, es vol promoure des de la Generalitat una descentralització de l’oferta cultural, millorar les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals de tot el territori valencià i garantir l’accés universal a la cultura.

Comissió de selecció.

Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción