COSOMUVAL rep la Medalla d’Or de la Ciutat de València

31-10-2018 18:37h


La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (Cosomuval) ha sigut guardonada per l’Ajuntament de València amb la Medalla d’Or de la ciutat com a mostra de reconeixement del seu treball en favor de la difusió del patrimoni musical valencià i el manteniment de professionals dedicats a la música.El guardó ha sigut recollit pel seu president, Miguel Hernández, a l’hemicicle del consistori. Junt a Hernández, han assistit a l’acte altres membres de la Junta Directiva de Cosomuval així com anteriors presidents de la Coordinadora en representació de tots i totes els que durant tant anys han treballat per les societats musicals de la nostra ciutat. Així com les regidores del consistori Glòria Tello i Sandra Gómez.


Cosomuval es va fundar a 1983. En aquell moment eren sis societats amb 250 professionals i vora 300 xiquetes i xiquets a l’escoles. En l’actualitat, la Coordinadora compta amb 26 societats musicals federades que desenvolupen una gran activitat artística al llarg de l’any amb actuacions i concerts, a més d’una intensa tasca educativa i social. Només els actes patrocinats per l’Ajuntament pugen a vora un centenar a l’any. Reuneixen 2.500 músics actius i les seues escoles de música acullen més de 3.400 estudiants i proporcionen treball al voltant de 400 professionals.


Per al president de Cosomuval, Miguel Hernández; “és una gran satisfacció rebre esta Medalla d’or de la ciutat, que es la màxima distinció que atorga l’Ajuntament i que ve a reconèixer i recolzar el treball que desenvolupem des de fa 35 anys per tal de promoure i defendre la tasca artística, social i cultural que porten endavant les nostres societats musicals en cada barri de la ciutat”.


La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de Valencia (COSOMUVAL) va nàixer en 1983 a iniciativa de sis entitats musicals de la ciutat. Però les Societats musicals no només estan compostes per bandes de música, la majoria d'elles disposen de Banda Juvenil, Conjunt Coral, Grups de Càmera, Conjunts de Jazz, etc., i fins i tot algunes d'elles disposen d'Orquestra Simfònica.


Durant els anys 2008 i 2009, i coincidint amb el XXV Aniversari de la seua fundació, la Coordinadora va impulsar diversos actes com La Fira de les Bandes en els Jardins de Vivers, o el Concert Commemoratiu del XXV Aniversari, que va tenir lloc en el Palau de la Música de València, a càrrec de la Banda Simfònica de la Coordinadora, composta per músics de totes les societats musicals de la ciutat i dirigida per Onofre Díez Monzó.


A hores d’ara la coordinadora participa de manera molt activa en el concerts del programa de l’Ajuntament de València “Cultura als Barris”.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción