L'Orquestra de RTVE estrena l'obra Kaleidoscope del valencià Saül Gómez

26-10-2018 12:54h


Es tracta d'un concert per a percussió solista i orquestra dedicat a José Luís González, percussionista de l'orquestra de RTVE


L'estrena tindrà lloc el 2 de novembre en l'Auditori Nacional de Música sota la direcció de Diego Martín-EtxebarríaL'Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) estrenarà el divendres 2 de novembre en l'Auditori Nacional de Música l'obra Kaleidoscope del compositor valencià Saül Gómez Soler sota la direcció del bilbaí Diego Martín-Etxebarría.


Es tracta d'un concert per a percussió solista i orquestra dedicat a José Luis González, percussionista d'aquesta formació. El títol de l'obra, Kaleidoscope, fa referència a aquest instrument òptic format per tres espills que gràcies a la llum ofereix imatges transformadores de la realitat. És el que es proposa Saül Gómez, oferir una realitat que és canviant, efímera i subjectiva a través d'un concert que utilitza la metàfora de la interacció dels espills que conformen les diferents imatges del caleidoscopi per a la construcció del discurs musical. D'aquesta forma, igual que les imatges van generant trasformaciones, la música està en constant desenvolupament i construcció.


Els colors del caleidoscopi s'associen amb els diferents colors tímbricos que es presenten al llarg del concert. Encara que la marimba és l'eix sonor del concert, podem trobar un ampli color tímbrico: des dels sons dels pegats fins a sons cristal·lins i nous colors tímbricos mai abans utilitzats com el hand drum. Saül Gómez està molt il·lusionat amb l'estrena d'aquesta obra per part d'una Orquestra com la de RTVE, ja que “es tracta d'un referent musical a Espanya i és un orgull que la meua música siga interpretada per les seues magnífica plantilla”.


A més, la incorporació de Kaleidoscope a la programació de la ORTVE significa un pas més en el seu ja consolidada trajectòria com a compositor i un impuls a la seua carrera. Segons José Luis González, solista de percussió que durà a terme l'estrena de l'obra, “és necessari fomentar que compositors com Saül Gómez Soler, escriguen per al nostre instrument des d'un altre prisma, el de l'actualitat tècnica i sonora, el de la "saviesa heretada", el de la modernitat. Igual que és fonamental que concedim oportunitats, deixem espai als nous creadors i intèrprets i a un instrument en constant evolució. Que ajudem al fet que el repertori per a percussió cresca i s'actualitze és fonamental”.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción