Naixen els Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Llista de nominats

5-10-2018 18:47h


Marzà: “El reconeixement de la Generalitat al sector musical valencià era necessari per a visualitzar la qualitat dels grups i solistes de diferents estils del nostre panorama musical”  


Els guardons reconeixen els grups i solistes valencians més destacats de l’últim any en 15 categories diferents i un premi d’honor que en aquesta primera edició recaurà en un dels fundadors del grup Al Tall, Vicent TorrentEl conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha presentat els Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que organitza per primera vegada la Generalitat. El titular de Cultura ha estat acompanyat per la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, i pel director artístic de la cerimònia, Rafa Piqueras.  


Els guardons es lliuraran en una gala que se celebrarà al teatre Principal de Castelló el 8 de novembre en una cerimònia que serà també un homenatge al compositor valencià Carles Santos. La gala serà retransmesa en directe per la televisió autonòmica À Punt.  


Segons el conseller Marzà, “el reconeixement de la Generalitat al sector musical valencià era necessari per a visualitzar la qualitat dels grups i solistes de diferents estils del nostre panorama musical” i ha continuat: “Encetem la primera edició d’uns reconeixements que calien, i molt, per a potenciar els artistes i la indústria musical valenciana, per a contribuir a augmentar els públics i perquè la societat conega els treballs i la tasca impecable que el sector du a terme des de fa dècades i que fins fa uns anys no tenia el suport institucional”.


Premi d’honor a la trajectòria de Vicent Torrent   El conseller Vicent Marzà ha anunciat que “el compositor i lletrista Vicent Torrent, rebrà el premi d’honor d’aquesta primera edició. Torrent és un referent en la recuperació del patrimoni musical valencià, amb un treball incansable fet durant dècades per a conformar una rica fonoteca de la nostra tradició de música popular” i ha afegit: “Fundador del grup Al Tall junt amb Manolo Miralles i Miquel Gil, ha acostat la música d’arrel valenciana a diverses generacions de valencianes i valencians durant més de quaranta anys i amb vora una vintena de discos”.


Els nominats per a cada categoria són:  


Artista revelació: Borriana Big Band, ‘D’ací’; Els Jóvens, ‘Els Jóvens’; Eva Olivencia, ‘Diferente’; Fru Katinka, ‘Fru Katinka’.


Millor disc de cançó d’autor: Andreu Valor, ‘Poemitza’t’; Feliu Ventura amb Xerramequ i els Aborígens, ‘Sessions ferotges’; June’s Kaleidoscope, ‘Brave Journey into the English Sea’; Pau Alabajos, ‘Ciutat a cau d’orella’.


Millor disc de música de repertori: Amores Grup de Percussió, ‘Stockhausen & Hildegard: Dreizehn’; B3: Brouwer Trio, ‘15B3’; Grup Instrumental de València, ‘25 aniversari Ricercare’; Moonwinds, ‘Le jour de l’an’.


Millor disc de recuperació de patrimoni musical: Capella de Ministrers, ‘Arrels’; Música Trobada, ‘Pasqual Fuentes: Ab llicència o sens ella’; Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, ‘La música del grup dels joves’; Piacere dei Traversi, ‘Isabel de Villena’.


Millor disc de música d’arrel: Capella de Ministrers, ‘La ruta de la seda’; Jonatan Penalba, ‘De soca-rel’; Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Ahmed Touzani, ‘De banda a banda del Mediterrani’; Rascanya, ‘Auia’.


Millor disc de fusió, mestissatge i urbana: Auxili, ‘Tresors’; Carles Dénia, ‘Cant espiritual’; El tio la careta, ‘Grita’; Frida, ‘Gegants’.


Millor disc de jazz: Alexey Leon Quintet, ‘Cuban Connection’; Sedajazz Big Band, ‘Compèndium’; Spanish Brass, ‘Puro de oliva’; Ximo Tebar, ‘Con alma’.


Millor disc de pop: Carles Pastor, ‘Andròmina’; Novembre Elèctric, ‘Quart minvant’; Òscar Briz, ‘No caure és que m’agafes de les mans’; Vera Green, ‘Blablablablá’.


Millor disc de rock: Johnny B. Zero, ‘Suicide Watermelon Stories’; Junior Mackenzie, ‘Files of life’; La Habitación Roja, ‘Memoria’; La Raíz, ‘Nos volveremos a ver’.


Per a xiquets i xiquetes: Canta Canalla, ‘Canta canalla’; Dani Miquel, ‘De por’; Trobadorets, ‘A xalar’; Xis i Pum, ‘Xis i Pum van a l’escola’.


Millor cançó: Auxili, ‘Hui la liem’; June’s Kaleidoscope, ‘Best Hotel Room We’ve Ever Had’; Els Jóvens, ‘Anís Tenis’; Òscar Briz, ‘Enric, Empar i la mar’.


Millor disseny: Acid Cookies, ‘Nòmada’; Carles Dénia, ‘Cant espiritual’; Jonatan Penalba, ‘De soca-rel’; Novembre Elèctric, ‘Quart minvant’. Millor vídeo musical: Auxili, ‘Hui la liem’; Junior Mackenzie, ‘Haze’; Prozak Soup, ‘L’empastre de sempre’; Santero y Los Muchachos, ‘Ventura’.


Millor gira: Capella de Ministrers; Dani Miquel; La Habitación Roja; La Raíz.


Millor disc: el triarà el jurat d’entre els guanyadors de les categories d’estil.   Un jurat compost per dotze membres del món de la música i els mitjans de comunicació serà l’encarregat de seleccionar els guanyadors d’entre els finalistes.  


Cerimònia de lliurament dels premis  


Les estatuetes-guardons en bronze són una reproducció d’una coneguda intervenció de Carles Santos anomenada ‘El piano que escolta’ i l’ha adaptat l’escultor Jaume Espí.  


Segons la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, “no només es tracta d’un guardó valuós pel que significa com a premi, sinó que la mateixa estatueta té un significat artístic i es vincula a un artista valencià polifacètic, original i únic. De fet, tota la gala d’aquesta primera edició s’articularà entorn de la figura de Carles Santos i al llegat que ha deixat en tantes disciplines artístiques”, ha explicat Marga Landete.  


Els presentadors del programa musical ‘L’Estudi’, d’À Punt, seran els conductors de la cerimònia de lliurament dels premis, que comptarà amb una escenografia en la qual els pianos seran els grans protagonistes visuals.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción