FSMCV: Una Assemblea per a la historia. El Palau de Congressos de València acull la reunió anual.

2-10-2018 13:29h


La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana tanca orgànicament l'any de glòria de 2018 on s'han celebrat dos esdeveniments històrics de gran importància.


D'una banda, el 50 aniversari de la Federació; cinc dècades en les quals s'han desenvolupat estratègies de consolidació ciutadana i societària que arreplega a 550 societats musicals de tot el territori valencià.Anys al principi de penúria i desconfiança amb els organismes de la dictadura, en el qual un grup d'homes i dones (aquestes cada vegada més nombroses) van tractar de traure de l'àmbit del localisme un fenómen únic en el món i mostrar-ho a la societat general.


Dissabte 6 d'octubre en la ciutat de València se celebrarà l'assemblea. La seua seu, el Palau de Congressos, en la qual participaran directius de les agrupacions musicals, tècnics i educadors, sociòlegs i comunicadors.


Com cada quatre anys es procedirà a la renovació de la Junta Directiva amb el seu president al capdavant i es produirà l'elecció. Segons ha pogut aquest periòdic dins del termini de presentació de candidatures no s'ha presentat cap alternativa a l'encapçalada pel seu actual president, Pedro Rodríguez. Serà el moment en què el seu actual dirigent presente els comptes de l'any anterior i sol·licite l'aprovació dels pressupostos per a l'any següent. L'absència d'una candidatura rival facilitarà les coses a Rodríguez que aprofitarà també per a renovar el seu equip amb nous rostres i un pla de treball que transcendeix les estratègies actuals per a endinsar-se en nous escenaris.


A més de la proclamació de candidatures i eleccions, s'avaluarà el compliment del programa electoral 2014-2018 per part de la junta directiva sortint. Bé d'Interès Cultural D'altra banda, durant 2018 s'ha procedit a declarar les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana com Bé d'Interès Cultural, una aspiració llargament esperada pel tot el col·lectiu bandístico.


L'Assemblea s'adonarà d'aquesta efemèride i es rendiran agraïments a les institucions que les han fet possible. La ferma determinació de la Generalitat Valenciana, amb el seu president i conseller de cultura al capdavant, així com la unanimitat dels Corts Valencianes han sigut elements decisius per a l'aprovació de l'expedient.


I a la vesprada… de Concert…


El propi Palau de Congressos de València serà amfitrió d'un important concert que s'ha convocat per a commemorar l'aniversari al mateix temps que celebrar la declaració BIC. La Jove Banda Simfònica de la Federació serà dirigida per Saúl Gómez el seu responsable de 2018 que està portant una labor molt intensa amb aquesta agrupació de joves músics.


Programa 


Concert 6 d'octubre ·


BERNARDO ADAM FERRERO                               Marcha Federal


VARIOS AUTORES                         FSMCV 50 Aniversario (Suite para banda sinfónica)


I. Ferrer Ferrán                                                 Music for a Celebration


II. Teo Aparicio                                                 Nous temps, nous vents (1979-1988)


III. Pablo Anglés                                               Arrels


IV. Santiago Quinto Serna                                 DEconSTRUCCIÓN DEL PASODOBLE


V. Andrés Valero-Castells                                   Selfie


VI. Amparo Edo                                                Snapan ·


JOSÉ R. PASCUAL-VILAPLANA                            Koinós ·


JUAN GIMÉNEZ CEREZO                                    Venus Mayor (2014),”Obra ganadora de la IV edición del Concurso de Composición de la CESM”.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción