Concerts de Vivers 2018: Més de 47.000 espectadors

1-8-2018 10:47h


•  El festival ha comptat amb més de 40 artistes en 19 vetllades musicals


•  Més del 50% dels espectacles van tenir un cap de cartell internacional


•  L´augment d´assistència ha fet d´aquesta edició la més concorreguda dels últims anys


•  El cicle s´ha desenvolupat en el marc de la Gran Fira de ValènciaEls Concerts de Vivers de la Gran Fira de València es van clausurar el passat dissabte. Ho van fer amb una gran festa dedicada a la música electrònica de ball protagonitzada pel duet suec Icona Pop i amb la presència d´Elyella, Boccachico, Innmir i Nation.


El cicle d´actuacions ha comptat amb altres 18 vetllades musicals, amb la presència de més de 40 artistes internacionals, estatals i locals que han congregat més de 47.000 espectadors als Jardins del Reial, amb una mitjana d´assistència per concert de quasi 2.500 persones. Entre les actuacions més concorregudes figuren les d´Izal (4 de juliol), que van exhaurir les 5.000 entrades un mes i mig abans de la celebració del concert; Dub Inc, Zoo, Sara Hebe i JazzWoman (11 de juliol); Rosendo (26 de juliol); i Morat (27 de juliol), amb més de 4.000 assistents en cada espectacle.
D´aquesta manera, els Concerts de Vivers, una iniciativa conjunta de l´Ajuntament de València i l´Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), s´erigeixen com una de les propostes culturals més importants de la Gran Fira de València. En aquest sentit, s´ha de constatar l´augment d´assistència (35.000 en 2017) en un festival que també ha incrementat el número d´espectacles (17 en 2017).


En total, l´edició 2018 ha comptat amb una mitjana d´assistència que supera en un 25% l´edició de l´any passat, convertint-se així en una de les més concorregudes de la seua història.

Un total de 14 promotores musicals valencianes han estat implicades en l´organització dels concerts, amb una inversió empresarial que supera els 800.000 euros.


L´impacte econòmic d´enguany s´estima en més de 5 milions d´euros.   Un festival divers amb forta presència d´artistes internacionals
Els Concerts de Vivers també han destacat per la diversitat d´estils musicals representats en el cartell, amb propostes de pop, rock, música llatina, rap o reggae, entre d´altres, la qual cosa ha permés que la majoria d´aficionats a la música pogueren gaudir de la programació.

Així mateix, s´ha de ressaltar l´aposta continuada per artistes internacionals, que han encapçalat més de la meitat de les cites de l´esdeveniment.


En conseqüència, els Concerts de Vivers continuen oferint la possibilitat de veure intèrprets que no passen habitualment pels escenaris de València i rodalies. Cal ressenyar que això sols és possible gràcies a les condicions del recinte i al seu aforament.

D´altra banda, la presència femenina s´ha situat per sobre de la mitjana d´altres cites musicals semblants. Així, mentre que diversos estudis assenyalen que les dones representen entre el 10 i el 15% dels cartells dels festivals, en els Concerts de Vivers 2018 aquesta presència s´ha situat al voltant del 30%.


També cal mencionar que hi va haver participació de solistes o bandes valencianes en 11 de les 19 vetllades musicals del cicle. D´aquesta manera, l´escenari dels Jardins del Reial ha permés que els intèrprets autòctons mostraren les seues cançons als assistents.
   En la vessant artística, els Concerts de Vivers 2018 van començar amb el ´sold out´ d´Izal. Un fet que es va repetir unes setmanes després amb la presència de la cantant Niña Pastori.


Convé subratllar que el públic valencià ha pogut gaudir de les gires de comiat del panameny Rubén Blades i del madrileny Rosendo.

A més, Los Secretos van oferir un dels concerts de celebració de les seues 4 dècades sobre els escenaris, mentre que Caetano Veloso i els seus fills Moreno, Zeca i Tom van escollir València com a punt de partida de la seua gira estatal. Emir Kusturica, els espectacles Poetes del rock i PerVERSOS i la vetllada solidària Corazonadas en favor del projecte Papallona de l´Associació Àmbit van ser altres de les cites exclusives de la programació.

Respecte a la procedència dels assistents als concerts, les dades són semblants a les del 2017: el 50% del públic era de la ciutat de València; el 25% dels pobles del voltant; el 20% d´altres ciutats; i el 5% d´altres països. Per últim, les actuacions encapçalades per Bomba Estéreo, Dub Inc, The Cat Empire, Beret i Residente van comptar amb un públic majoritari d´entre 16 i 34 anys, mentre que els assistents de més de 34 anys eren predominants en els concerts de The Waterboys, Los Secretos, Caetano Veloso, Rosendo i Emir Kusturica.


Crèdit fotogràfic: Susana Godoy


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción