La música anuncia la proximitat de les festes de xàtiva

29-7-2018 21:09h


La Música Vella estrenarà l’obra XÀTIVA, 1939 “El Guernica Valencià” el proper 31 de juliolLa Música Vella de Xàtiva estrenarà l’obra XÀTIVA, 1939 “El Guernica Valencià” del compositor canalí David Penadés Fasanar, dins del Festival de Bandes «El Pòrtic de les nostres Festes» que es celebrarà el proper 31 de juliol al Gran Teatre de Xàtiva.


Es tracta d’un poema simfònic inspirat en el bombardeig patit a l’estació de Xàtiva, el 12 de febrer de 1939, per part d’un grup de cinc avions de l’Aviació Legionària Italiana a un tren de militars republicans en clara retirada.


Obra de caràcter programàtic inspirat en aquell tràgic succés on l’autor vol retre homenatge a totes les víctimes mortals d’aquell aborronador succés que molts ho han considerat com «El Guernica Valencià».


Aquesta obra va ser estrenada en el XVé Festival Internacional de Bandes de Música Ciutat de Lleida el passat 16 de juny, en la visita que va realitzar «La Primitiva Setabense» a dita ciutat amb motiu de l’agermanament entre els dos ajuntaments.


La Música Vella també interpretarà en aquest festival l’obra Leonardo Dreams (Somnis de Leonardo) del compositor d’Ontinyent Saül Gómez, inspirada per l’atracció que té el compositor pel personatge de Leonardo da Vinci, arquitecte, escultor, pintor, inventor, músic, enginyer i home del Renaixement per excel·lència.


En paraules del Director, Paco Sánchez Roca, “esperem oferir al públic amant de la bona música una nit màgica i plena d’emocions”.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción