El director Martínez-Orts apadrina el 45 “Mano a Mano” de Buñol

29-7-2018 21:08h


El concert, protagonitzat per La Artística i La Armonica, tindrà lloc el proper 18 d’agost en l’auditori a l’aire lliure San LuísLa 45 edició del concert “Mano a Mano” de Buñol és ja una realitat que està al caure i que enguany comptarà amb un padrí de luxe. Es tracta del prestigiós director valencià, Constantino Martínez-Orts, batuta de la famosa Film Symphony Orchestra, una formació especialitzada en música de cinema, que ha actuat, entre altres escenaris, en la penúltima Gala dels Premis Goya de Cinema.


Eixa és una de les principals novetats que es va donar a conéixer la setmana passada en la presentació d’aquest ‘Mano a Mano’ que s’ha convertit en una de les cites musicals més importants del calendari.


Martínez Orts és un músic intel·ligent i expressiu, singularment característic pel seu entusiasme contagiós i la passió que transmet en les seues interpretacions. Prova d’això són les repetides ovacions del seu públic, alq ue també captiva amb la seua cudada imatge, carcteritzada amb una llarga jaqueta al més pur estil “Matrix”, que és ja la seua senya d’identitat. Martínez-Orts, va explicar que “és un honor ser president del Mano a mano”, i va afegir que a pesar de no ser de Buñol, té “la fortuna conèixer a ambdues societats, especialment a l’Artística amb la qual he treballat”. El ja President d’Honor ha destacat que “el que s’ha aconseguit crear amb el Mano a mano és digne d’admiració i de respecte. És un símbol de superació i de sana rivalitat amb l’única intenció de seguir treballant per la cultura de la localitat”.


Les protagonistes d’aquest “Mano a Mano” són les societats musicals, -La Artística i La Armónica- que han estat representades pels seus respectius presidents. Francisco Blasco, responsable de “Los Feos” va apuntar que “aquest no és un concert més. És un concert en el qual els músics ho donen tot sense jugar-se gens, solament el plaure de tocar en un esdeveniment de tal magnitud”. Blasco va afegir que “el Mano a mano és un aparador ideal per a promocionar nova música, nous directors i compositors”.


Per la seua banda, la presidenta de “La Armónica”, Rosario Pardo va dir sentir-se molt orgullosa de “ser la primera dona presidenta d’una societat musical en un Mano a mano”. Pardo va recordar que “el Litro sempre prepara a consciència tots els seus concerts, però si hi ha un de marcat en roig en el calendari, és sens dubte, el Mano a mano”. Rosario Pardo va destacar que per a la societat i per als músics “el Mano a mano és el moment en el qual els músics tornen, es retroben amb els amics, amb la família. Per tant, es converteix en un ritual de trobada i d’emoció. I tot, en un auditori meravellós, la qual cosa ho fa ser un concert únic”.


El programa del concert
El concert tindrà lloc el pròxim dissabte 18 d’agost a les 22:30h en l’Auditori a l’aire lliure de San Luis. En aquesta ocasió, obrirà l’espectacle la Societat Musical “La Artística”, que sota la batuta de Henrie Adams, posarà sobre l’escenari les obres: El Simposi, que és una obra encarregada per la societat musical al compositor Robert Groslot, que compta amb quatre moviments. Continuaran amb Traveler de David Maslanka i conclouran amb Music for Prague 1968 de Karel Husa, que també compta amb quatre temps.


Adams, que arriba a la seua trentè “Mano a mano” va destacar que “el concert és el millor aparador per a posar obres com El Simposi, una peça per encàrrec que s’estrenarà exclusivament en el Mano a mano”. El director de “Los Feos” va assenyalar que “l’atmosfera que envolta a eixe concert és única i La Artística ha preparat un gran programa per a un gran esdeveniment com aquest”.


Per la seua banda, el Centre Instructiu Musical “La Armónica”, sota la batuta de José Tello interpretarà la Sinfonia Nº 5 op. 87 de Takashi Yoshimatsu que compta amb els arranjaments del director José Tello. Conclourà el concert, com és tradició, amb l’Himne a Buñol dels mestres Chillida i Guzmán Presó, que dirigirà el President d’Honor del Concert, Constantino Martínez-Orts.


José Tello és, curiosament, el primer director de Buñol que està al capdavant d’una de les bandes simfòniques en aquest concert. Per aquest motiu, Tello ha “sentit una gran responsabilitat, però alhora una immensa alegria”. El propi director va reconèixer que “quan em van triar per a portar la batuta de la banda simfònica, en el primer que vaig pensar va ser en quines obres podria interpretar en el Mano a mano, perquè para mi és el concert de l’any”. Respecte a l’obra que “El Litro” porta, Tello va destacar que “es tracta d’una partitura d’un compositor japonés, que em vaig trobar per casualitat, però de la qual a poc a poc em vaig ser enamorant. Crec que és digna per a un concert com el nostre”.


La presentació pública de l’acte va comptar també amb el Diputat de Contractació i Central de Compres, Bartolomé Nofuentes; l’Alcaldessa de Buñol, Juncal Carrascosa; l’edil de Cultura, Arnaldo Carrascosa, i els presidents de la Societat Musical “La Artística” i del Centre Instructiu Musical “La Armónica”, Francisco Blasco i Rosario Pardo, repsectivamet. També van estar presents els directors d’ambdues bandes simfòniques, Henrie Adams i José Tello. Tots ells van ser rebuts pel president de la Diputació de València, Toni Gaspar.


Nofuentes va explicar que “aquest concert és alguna cosa molt important per a tots els valencians i per als buñoleros” i va recordar que tot això “s’ha aconseguit gràcies a l’esforç de les famílies, dels pares i les mares, que canalitzen als joves al fet que formen part de les escoles de música. Buñol és marca, les societats són identitat. El Mano a mano és l’expressió del creixement musical. I sempre aneu a tindre a la Diputació al vostre costat”.


Per la seua part, l’Alcaldessa de Buñol, Juncal Carrascosa va recordar que “el nom del Mano a mano està molt lligat a la meua família, ja que un oncle meu va ser un dels precursors d’aquest concert, i com a tal, li van posar un nom usant una expressió de poble, fer un mà a mà”. Carrascosa va dir que “es tracta d’un concert molt especial, en el qual ja en les pròpies paraules dels directors es nota que no estem parlant d’un concert normal”. L’Alcaldessa va destacar que “és una xicoteta botella on encara es refugia la rivalitat, la passió, el compromís, les ganes el donar-ho tot. I tot açò cal cuidar-ho. A més, tot açò amb un espai únic, com és el nostre auditori de Buñol. Vos convide a gaudir de l’experiència d’un concert únic. En molt pocs llocs es pot viure la música com en el Mano a mano”, ha conclòs.


Per la seua banda, l’edil de Cultura de l’Ajuntament de Buñol, Arnaldo Carrascosa va incidir en la idea que “estem davant un dels concerts més importants de la Comunitat Valenciana”. Carrascosa va recordar que “enguany, com a novetat la regidoria que dirigisc ha realitzat un concurs per a triar el cartell anunciador del concert, que ha sigut elaborat pels artistes bunyolenses, David Santana i Juan Manuel Aparisi. Sens dubte un cartell que reflecteix l’essència d’aquest gran concert”. El regidor de Cultura ha dit que “si a algú li agrada la música, el Mano a mano ha de ser una data marcada en el seu calendari”.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción