Arranca la 132 edició del CIBM Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València

19-7-2018 08:54h


Durant els quatre dies de Certamen està prevista l´actuació de 22 societats musicals de les quas 17 participen en el concurs



Hui dijous, 19 de juliol, arranca la 132 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, la competició musical més antiga en la seua categoria i que se celebrarà a la Sala Iturbi del Palau de la Música fins al 22 de juliol.


En esta edició de 2018 està prevista l’actuació d’un total de 22 societats musicals, de les quals 17 ho faran en concurs i cinc actuaran com a convidades.


En esta primera jornada, que arrancarà a partir de les 17 hores amb la Secció Tercera, concursaran sis bandes, de les quals una és de Colòmbia, tres de la Comunitat Valenciana, una de Granada i un altra d’Ourense. L’obra obligada que han d’interpretar les formacins d’esta secció és Sagittarius, de Guillermo Ruano, una composició inspirada en el rei dels centaures, de caràcter heroic i amb melodies, harmonies i ritmes en forma de marxa, simulant el trot del centaure.


Com a banda convidada actuarà l’Ensemble Dolçaina i Percussió de la Ciutat de València, mentre el jurat delibera. Enguany el jurat està format per Mercedes Zavala, compositora; Carlos Pellicer, compositor; Eva Lopszyc (Argentina), compositora i directora; Françoise Boulanger (França), director; i Thomas Doss, (Àustria), compositor.


La regidora de Cultura i presidenta del Comité Organitzador, Glòria Tello, ha afirmat que es tracta d’un certamen únic en molts aspectes, “amb més de 2.000 músics participants en els diferents escenaris on es desenvoluparà i també sent l´únic d´esta magnitud, que té caràcter anual, en el qual més bandes en nombre de músics participen”. A més, Tello ha destacat que el CIBM és el que ofereix més quantitat de diners per premis i per participació, i “l´únic que té un cicle de precertamen pels barris”. Precisament, estes actuacions prèvies han tingut lloc durant els dies 16, 17 i 18 en barris i llocs emblemàtics de la ciutat, i en elles han participat un total de sis 6 bandes més.


De les 28 bandes que participaran al certamen i precertamen, 27 són europees (18 de la Comunitat Valenciana, sis de la resta de l’Estat i tres europees) i una d’Amèrica. Respecte a les 17 agrupacions que concursaran en les seccions Tercera, Segona, Primera i d’Honor, huit són de la Comunitat Valenciana, sis de les províncies de Granada, Ourense, Madrid, Múrcia, Pontevedra i Huelva, i tres estrangeres, de Colòmbia, Suïssa i Portugal. L’horari de començament de totes les seccions serà a partir de les 17 hores.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción