L’Ajuntament de València atorgarà la Medalla d’Or de la ciutat a la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València

17-7-2018 16:06h


El consistori vol reconèixer la tasca desenvolupada per estes entitats en l’àmbit musical, artístic i culturalL’Ajuntament de València vol reconèixer la tasca desenvolupada per les societats musicals de la ciutat i per això proposarà este dijous a la Comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura la concessió de la Medalla d’Or de la ciutat a la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval). En este sentit, des del consistori es destaca el fet d’ haver “difós el patrimoni musical valencià i el manteniment de professionals dedicats a la música”.


Cosomuval es va fundar a 1983. En aquell moment eren sis societats amb 250 professionals i vora 300 xiquetes i xiquets a l’escoles. En l’actualitat, la Coordinadora compta amb 26 societats musicals federades que desenvolupen una gran activitat artística al llarg de l’any amb actuacions i concerts, a més d’una intensa tasca educativa i social. Només els actes patrocinats per l’Ajuntament pugen a vora un centenar a l’any. Reuneixen 2.200 músics actius i les seues escoles de música acullen més de 4.300 estudiants i proporcionen treball al voltant de a 300 professionals. A més, estes societats musicals, aglutinen a més de 12.500 socis.


Per al president de Cosomuval, Miguel Hernández; “és una gran satisfacció rebre esta Medalla d’or de la ciutat, que es la màxima distinció que atorga l’Ajuntament i que ve a reconèixer i recolzar el treball que desenvolupem des de fa 35 anys per tal de promoure i defendre la tasca artística, social i cultural que porten endavant les nostres societats musicals en cada barri de la ciutat”.


Junt a la Coordinadora, també es proposaran altres quatre medalles d’or de la ciutat (la plataforma Salvem El Cabanyal,  la Casa de la Dona, el moviment #QuieroCorredor  i i la filial valenciana del Cottolengo del Pare Alegre),  i el nomenament d’una filla adoptiva (l’activista Teresa Meana) i dos fills adoptius de la ciutat (el científic Avelino Corma i l’artista José García Poveda, ‘El Flaco’) .


Segons la regidora de Cultura, Glòria Tello «són persones i col·lectius que han dignificat la imatge de la nostra ciutat i amb les seues trajectòries han permès construir una societat valenciana millor. Amb estos honors i distincions València reconeix les seues trajectòries professionals i vitals».


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción