Enfocar l’educació des de la investigació, clau per al futur dels ensenyaments musicals i artístics

2-7-2018 15:11h


El SEIM-CICREA tanca la seua edició a València amb la participació de 200 experts de més de 8 païsosEl futur dels ensenyaments musicals i artístics requereix plantejar l’educació des de la investigació, en un format innovador que ambine les dues discuplines i que facilite el creixement tant del professorat com dels alumnes. Aquesta és una de les principals conclusions del II Seminari Internacional d’Investigació en Educació Musical (SIEM) i el I Congrés Internacional de Creativitat en l’Educació Artística (CICREA) celebrat a València del 27 al 29 de juny.


Així ho va explicar María Acaso, de la Universitat Complutense de Madrid i una de les grans referens en l’àmbit musical i educatiu que va aprofundir en la importància de“traure l’aula i poetizar l’educació”, apostant per un ensenyament que potencie la creativitat en els alumnes i professors.


Una altra de les conclusions a les que s’ha arribat al llarg d’estes jornades és que cal potenciar la relació entre les Escoles de Música de les Societats Musicals i els centres d’infantil i primària. I a més, l’eixir dels models tradicionals educatius que s’utilitzen en els conservatoris per a optar per un model basat en la pràctica amateur que permeta la professionalització.


“Estem molt agraïts a tot l’equip que ha permès engegar aquest Seminari-Congrés, des de producció fins a tècnics, perquè no és fàcil engegar una trobada d’aquesta magnitud i ells ho han aconseguit. És molt destacable, a més, la gran implicació de tots els assistents que ha anat més enllà dels espais de les aules, creant un gran ambient de col·laboració. L’educació ha de travessar els murs merament formals i és el que hem viscut ací”, ha afirmat Adolf Murillo, codirector de SIEM-CICREA València 2018.


Durant els tres dies de celebració d’aquest Seminari-Congrés, han participat més de 200 experts de l’àmbit de la investigació i innovació en l’educació musical i artística, provinents de 8 països.


SIEM-CICREA València 2018 ha sigut organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Ajuntament de València i la Universitat de València. A més, compta amb la col·laboració de Berklee College of Music València, la Fundación Daniel & Nina Carasso i la Universitat Politècnica de València.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción