El concert “Les veus del cor reivindica el patrimoni cultural valencià”

22-6-2018 17:10h


L´actuació al Palau de la Música serà el dissabte 30 de juny a les 19.30 horesLa regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, i la  regidora de Representació Institucional de l’Ajuntament d’Elx, Mireia Mollà, han presentat en roda de premsa el concert ‘Les Veus del Cor’ que tindrà lloc a la Sala Iturbi del Palau de la Música el pròxim dissabte 30 de juny a les 19.30 hores, serà gratuït i estarà interpretat pels Petits Chanteurs de Saint-Marc (coneguts per protagonitzar la premiada pel·lícula ‘Els Xics del Cor’) i per l’Escolania i Cor Juvenil del Misteri d’Elx.


Es tracta d’un concert que, amb el context de l´Any Europeu del Patrimoni Cultural, forma part d’una sèrie d’esdeveniments que tenen per objecte posar en valor la promoció turística de la ciutat d’Elx i sobretot el patrimoni cultural valencià. El programa consta de tres parts, la primera cantada per l’Escolania i Cor Juvenil del Misteri d’Elx, la segona pels Petits Chanteurs de Saint-Marc i una tercera conjunta amb un repertori variat en el qual figuren grans clàssics com Schubert, Rossini o Strauss, musicals o artistes actuals.


Glòria Tello ha afirmat que dins del projecte de Palau Obert s’havien realitzat molts actes solidaris i socials però «mai s’havia col·laborat amb altres institucions per posar en valor i dinamitzar el patrimoni del nostre territori i és necessari crear sinergies». Per això l’esperit d’este concert «ha de servir per conscienciar-nos de la immensa sort que tenim de posseir, al nostre territori, manifestacions que són patrimoni de la Humanitat per la Unesco i que ens diferencien d’altres parts del món». En este sentit ha afegit que «podem trobar els màxims exponents entre València i Elx, a La Llotja de la Seda de València i el Misteri d’Elx, les dos coincidixen en el temps, en els seus inicis i posseixen una força visual i icònica que veritablement esglaia».


Per la seua banda, Mireia Mollà ha destacat que es tracta d’un «projecte de mestissatge entre les nostres dos ciutats, que compten cadascuna amb tres patrimonis de la Humanitat». Este concert, que es repetirà l’1 de juliol a Elx i a la basílica de Lyon el 27 de setembre, «comptarà amb la presència de més de 100 joves i xiquetes i xiquets a l’escenari i, a més, suposa el debut al Palau de l’Escolania i el Cor Juvenil, que mai hi havien vingut». Respecte al programa, ha destacat que la primera obra és la Salve Regina, «una de les més representatives del Misteri que originàriament la cantaven els xiquets, per això es podrà escoltar amb tota la essència original».      


El concert començarà amb l’Escolania i Cor Juvenil del Misteri d’Elx que cantarà la Salve Regina del Misteri d’Elx, Idil·li d’Altisent, Pel bell de la terra de Rutter, Pacem in terris de Frisina, Oye de Papoulis, La nit de l’amor d’Elton John i Freedom Trilogy de Halley. Després actuaran Els Xics del Cor amb Look at the world de Rutter, Ave Maria de Schubert, La Carona de Rossini, Pueri Concinite de Herbeck, Parlez-moi de la Mer de Bevan, Heureux de Brel/Faricier, Les orphelins de Henrick, Duo des fleurs de Delibes, Le Beau Danube Bleu de Strauss, Allò més Vital del Llibre de la Selva, Supercalifragilistic (Mary Poppins) de Sherman, Cerf-Volant (Les Choristes) de Barratier i Coulais, Hakuna Matata d’El Rei Lleó, Libérée délivrée de Reine des neiges, Vois sur ton chemin i Cielito Lindo. Per últim les dos corals cantaran tres temes de la famosa pel·lícula ‘El Xics del Cor’: Vois sur ton chemin, Caresse sur l’océan (Les Choristes) de Barratier i Coulais i La nuit de Rameu.


róximo sábado 30 de junio a las 19.30 horas, será gratuito y estará interpretado por los Petits Chanteurs de Saint-Marc (conocidos por protagonizar la premiada película ‘Los Chicos del Coro’) y por la Escolanía y Coro Juvenil del Misteri d’Elx.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción