Bankia i la FSMCV llancen la cinquena edició de les seues ajudes a alumnes d’escoles de música

20-6-2018 18:30h


Les beques suposen un màxim de 500 euros per persona i arriben a un total de 300.000 eurosBankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han llançat per cinquè any consecutiu una nova edició de beques destinades als alumnes de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.


Esta nova edició, que es correspon amb el curs acadèmic 2018-2019, té una dotació econòmica de 300.000 euros, fruit del conveni signat entre l’entitat financera, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV.


La convocatòria de beques és una iniciativa que forma part del projecte ‘Bankia escolta València’ i que té l’objectiu de fomentar la tradició musical de la Comunitat Valenciana a través de l’estudi de la mateixa.


Des que es va engegar la primera edició de les beques en el curs acadèmic 2014-2015, més de 3.700 alumnes de les escoles de música s’han beneficiat d’aquestes ajudes. L’últim any van ser 703 els alumnes becats de 192 societats musicals.


Els criteris de selecció dels beneficiats amb aquestes beques se centraran en barems acadèmics, econòmics i socials. Així, pel que fa a l’aspecte acadèmic, es tindrà en compte si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre, o la valoració realitzada per la pròpia escola. En relació als barems econòmics, es tindran en compte als ingressos rebuts en l’últim exercici per part de la unitat familiar, i incrementarà la puntuació el fet de disposar d’un compte en Bankia. Finalment, en quant als aspectes socials es valorarà si l’alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental. El termini d’inscripció estarà obert des d’aquest dilluns fins al pròxim 6 de juliol.


El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, s’ha mostrat molt satisfet per la reedició d’aqesutes ajudes, i ha afirmat que “el futur de les nostres societats musicals i de la llarga tradició musical de la Comunitat Valenciana està en mans dels alumnes de les seues escoles de música i del seu esforç i dedicació. Per açò ens sembla de gran valor comptar amb aquestes beques que permeten recolzar-los en els seus estudis i així garantir la continuïtat del que pot ser considerat el nostre patrimoni cultural més important”.


Per la seua part, el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “la cinquena convocatòria de les beques reflecteix el compromís de Bankia amb la formació dels joves i amb la música en tres províncies tan importants per a nosaltres com són les que integren la Comunitat Valenciana”.


Estes ajudes tindran un límit de 500 euros per persona i beca, i suposaran un màxim del 90 per cent del total de la matrícula i les assignatures de les quals estiga matriculat per al curs 2018/2019. El termini d’inscripció estarà obert des d’aquest dilluns fins al pròxim 6 de juliol.


Els interessats podran consultar les bases i realitzar la inscripció a través de la web www.bankiaescoltavalencia.es. La resolució provisional de les beques serà el 28 de setembre. Posteriorment, s’obrirà un període de 10 dies hàbils per a al·legacions i el 26 d’octubre es presentarà el llistat definitiu d’alumnes seleccionats per a rebre les beques.


En l’última edició es van beneficiar d’aquestes ajudes un total de 703 alumnes de les escoles de música de 192 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. D’aquests, 468 alumnes van ser de la província de València, 181 d’Alacant i 54 de Castelló.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción