Llíria reunirà en un mateix fons les obres dels compositors de la ciutat

3-6-2018 18:23h


La iniciativa busca facilitar la custòdia, investigació i consulta de tota la producció artística dels músics edetansL’Ajuntament de Llíria crearà un arxiu municipal que conservarà les obres dels compositors locals. Així ho ha an unciat el regidor de Música, Pedro Vicente, que ha explicat que la iniciatva pretén facilitar la custòdia, investigació i consulta de tota la producció artística dels músics edetans.


El regidor ha assenyalat que este projecte “vol servir per a reivindicar, una vegada més el paper de Llíria com a Ciutat de la Música, al mateix temps que posa en valor i contribuirà a la difusió del llegat dels nostres compositors”. En un primer pas per a la posada en marxa d´aquest fons, la regidoria de Música comptarà amb la col·laboració dels músics locals, Miguel Cerezo i José Alamá, i de Francisco Bueno de la Universitat de València, que realitzaran una tasca de recerca per talq ue el fons “que puga ser una realitat”.


Este arxiu públic, que està previst que s’ubique al Forn de la Vila, es nodrirà d’obres de Miguel Alonso, Miguel Asensi, José Alamá, Gómez de Edeta, José Ignacio Blesa, Raúl Martín, José Llopis i Juan Vicente Mas Quiles, entre altres.


Precisament, l’Ajuntament està treballant en la firma d’un conveni que permetrà lacessió a l´Ajuntament de tot l’arxiu musical del compositor Mas Quiles. El regidor Pedro Vicente es va reunir esta mateixa setmana amb el músic edetà per a ultimar els detalls de l’acord i manifestar-li “l’agraïment de l’Ajuntament de Llíria per este generós gest”.


A més, es vol acordar amb altres institucions públiques la còpia d’obres que es troben en els seus arxius per a mostrar-les a Llíria. De la mateixa menra, es pretén desenvolupar una labor d’investigació per a recuperar composicions inèdites fins al moment, com la Misa en honor a San Vicente Ferrer de Miguel Asensi, que ha aparegut recentment a l’església del Patriarca de València.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción