Barcelona acull la I Dansà valenciana al carrer

1-6-2018 12:46h


Inclou balls, cercaviles, concerts de tabalets i dolçaine i fins i tot una paella de germanor a la Casa de València. L´acte començarà a les 12.00 hores a la Vila de Gràcia, concretament al carrer Francisco Giner amb Bonavista, i finalitzarà a la plaça de la Vila.La primera dansà popular valenciana a Barcelona s´emmarca dins de les activitats de la XIV Setmana Cultural que cada any celebra l´Espai País Valencià i inclou activitats com tasts de vins de la terra, presentacions de llibres, visualitzacions de documentals, rutes de muntanya i partides de pilota valenciana amb el suport de la Federació de Pilota Valenciana.


La Jornada Popular, que es va realitzar el 12 de maig, va ser l´acte central de la Setmana Cultural i va comptar amb el bateig de la Muixeranga de Barcelona, l´actuació del Grup de Danses "La de la Panxa Pelà" i una cercavila a càrrec de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona La Valenciana.   L´Espai País Valencià és una entitat constituïda en 2004 amb la finalitat d´unir interessos comuns entre una nova generació de valencians residents a Barcelona.


Els objectius principals de l´entitat són: promoure el coneixement de la realitat social, política, cultural i medi ambiental a la societat catalana, defensar i impulsar la llengua i la cultura comunes, defensar els interessos dels valencians residents al principat de Catalunya i enfortir els lligams entre aquest i el nostre país. El Grup de danses "La de la Panxa Pelà" es remunta a l´interés d´un grup de persones de l´Espai País Valencià que es van ajuntar en l´any 2006 amb la intenció de difondre els balls tradicionals valencians. No és fins al 2013 quan es constitueix amb el nom La de la Panxa Pelà que acull un ampli i variat conjunt de peces que tenen les escoles de balls populars d´Alacant, València i Castelló.


En els últims anys, el grup ha crescut de manera exponencial en ballaors i diversitat folklòrica. Des que va néixer, ha realitzat espectacles al carrer, col·laboracions amb altres entitats culturals de la corona d´Aragó i ha participat en un videoclip musical, entre altres actuacions, sempre amb l´objectiu de mantenir viva la tradició folklòrica i cultural del poble valencià.


Compartir en Twitter

Administración:

C/ 525 núm.9 - 46182 Paterna - Valencia
96 132 33 75 - De lunes a viernes de 9:00 a 14:00h
606 016 371
Redacción y noticias:
noticias@lasbandasdemusica.com
Administración:
administracion@lasbandasdemusica.com
Publicidad y relaciones institucionales:
promocion@lasbandasdemusica.com

Suscripción:

© La Traca Publicacions Valencianas, s.l.   |   Aviso Legal   |   Politica de Privacidad   |   Contacto   |   Publicidad y Promoción